Alertă în Brazilia înainte de JO: 220.000 de soldaţi vor fi mobilizaţi în lupta cu virusul Zika - VIDEO

Cu 8 luni înainte de Jocurile Olimpice de la Rio, autorităţile din Brazilia au decis să trimită mii de soldaţi în nordul ţării pentru a lupta împotriva ţânţarilor care poartă misteriosul virus Zika.

5209 afișări
Imaginea articolului Alertă în Brazilia înainte de JO: 220.000 de soldaţi vor fi mobilizaţi în lupta cu virusul Zika - VIDEO

Alertă în Brazilia înainte de Jocurile Olimpice: 220.000 de soldaţi în lupta cu virusul Zika

În acelaşi timp, campanii de publicitate sunt derulate pentru a-i face pe cetăţeni să înţeleagă riscurile şi să se protejeze, scrie agenţia DPA. "Împreună îl vom învinge pe Aedes aegypti (n.red. - specie de ţânţar)", este sloganul afişat pe autobuzele din Pernambuco, un stat din nord-estul ţării, alături de poza ţânţarului care poate răspândi mai multe boli tropicale.

Virusul a izbucnit în nordul Braziliei, iar autorităţile cred că numărul mare de nou-născuţi cu cavitatea craniană mişcorată (n.red - microcefalie) poate fi atribuit infecţiilor cu Zika suferite de femeile însărcinate.

Guvernul brazilian are în plan desfăşurarea a 220.000 de soldaţi, pe 13 februarie, într-o operaţiune care se va avea loc din casă în casă, în zonele afectate de ţânţari. "Insectele astea sunt în Brazilia de 30 de ani, dar nu am fost capabili să le eliminăm", a spus Marcelo Castro, ministrul Sănătăţii.

Brazilia a declarat o criză în noiembrie 2015 ca urmare a epidemiei de microcefalie. Totuşi, dintre cele 3.893 de cazuri de malformaţiei craniană înregistrate până acum, doar în şase cazuri s-a demonstrat că mamele erau infectate cu virusul Zika.

Acţiunile autorităţilor din Brazilia au alertat şi alte state. Ministerul de Externe german a sfătuit femeile însărcinate să evite călătoriile în zonele afectate din America de Sud.

Virusul a fost descoperit în pădurea Zika din Uganda în 1947. A apărut neaşteptat în Micronezia în 2007, apoi în Polinezia Franceză în 2013. Răspândirea sa în Brazilia a fost, însă, cea mai violentă de până acum. Potrivit unei teorii, Zika a fost adus în Brazilia de fanii care au asistat la Campionatul Mondial de fotbal din 2014.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici