Alexa: Mă onorează să antrenez Rapidul

Tehnicianul Dan Alexa a declarat, joi, în conferinţa de presă în cadrul căreia a fost prezentat oficial la conducerea echipei Rapid, că îl onorează să antreneze formaţia giuleşteană, chiar dacă aceasta se confruntă cu mai multe probleme în ultima perioadă.

72 afișări
Imaginea articolului Alexa: Mă onorează să antrenez Rapidul

Dan Alexa (Imagine: Victir Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Sunt foarte bucuros, am venit foarte motivat la Rapid, chiar dacă acum nu este o situaţie tocmai plăcută aici din multiple cauze. Rapid a avut un impact mare asupra mea atunci când am jucat aici şi pe mine mă onorează foarte mult că antrenez Rapidul începând de astăzi. Eu am reziliat azi cu Timişoara şi semnat cu Rapid un contract pe un an cu opţiune de prelungire pe încă unul. Obiectivul e clar promovarea. Toată lumea se aşteaptă să fie uşor în Liga a II-a, dar cu siguranţă nu va fi aşa. Dar cu toate acestea am încredere că vom reuşi să îndeplinim obiectivul", a spus Alexa.

Antrenorul a menţionat că una dintre condiţiile puse conducerii FC Rapid a fost întărirea lotului. "Am stat alături de echipă două zile, cred că lotul este OK. Dar una dintre condiţiile venirii mele aici a fost să completăm lotul acesta. Şi am promisiuni că se va face repede acest lucru. Liga a II-a este mult diferită de Liga I, fiecare luptă, dă totul, vor fi terenuri proaste şi de aceea trebuie să ne întărim pentru că trebuie să promovăm", a explicat el.

Alexa a afirmat că a discutat cu Florin Marin, antrenorul cu care a făcut schimb de echipe la începutul acestei săptămâni. "Este ceva inedit că am făcut schimb cu domnul Florin Marin. Îl apreciez foarte mult pe dânsul, este unul dintre cei mai buni antrenori cu care am lucrat. Sunt convins că va reuşi la ACS Poli Timişoara, cred că este cea mai bună soluţie acolo. Am luat informaţii de la dânsul despre Rapid, şi dânsul a luat de la mine despre Poli. Şi sunt sigur că atunci când voi mai avea nevoie mă va ajuta, aşa cum voi face şi eu", a menţionat Dan Alexa.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, preşedintele FC Rapid, Ovidiu Burcă, a declarat că Dan Alexa este cea mai potrivită alegere pentru formaţia giuleşteană. "După plecarea domnului Florin Marin am profitat că Dan Alexa era liber. El este un fost jucător al Rapidului, cunoaşte foarte bine clubul şi are experienţă mare la nivelul Ligii a II-a. De aceea cred că am luat cea mai bună decizie privind instalarea lui la Rapid. Şi el şi eu suntem la început de carieră şi avem ambiţii foarte mari", a precizat Burcă.

Dan Alexa a venit, marţi, la Bucureşti pentru a negocia preluarea funcţiei de antrenor principal al echipei Rapid, lăsată liberă de tehnicianul Florin Marin. Acesta din urmă a solicitat, luni, rezilierea contractului cu FC Rapid, iar marţi a fost prezentat oficial la ACS Poli Timişoara.

Dan Alexa a demisionat de la ACS Poli Timişoara, vineri seară, după meciul cu FC Viitorul, pierdut cu scorul de 0-4. În locul său, conducerea grupării bănăţene l-a instalat pe Florin Marin care şi-a reziliat contractul cu FC Rapid pentru a antrena din nou în Liga I. Ulterior, Dan Alexa a fost contactat de oficialii FC Rapid care i-au propus preluarea conducerii tehnice a echipei giuleştene.

Echipa Rapid va disputa primul meci în noua ediţie a Ligii a II-a, sâmbătă, de la ora 11.00, pe teren propriu, cu formaţia CS Baloteşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici