Alexa: Valerii Moraru a revenit asupra deciziei de a renunţa. La anul, Rapid poate ieşi din insolvenţă

Antrenorul formaţiei Rapid, Dan Alexa, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că acţionarul majoritar Valerii Moraru a renunţat la intenţia de a ceda clubul şi a precizat că anul viitor există şanse ca gruparea giuleşteană să iasă din procedura de insolvenţă.

175 afișări
Imaginea articolului Alexa: Valerii Moraru a revenit asupra deciziei de a renunţa. La anul, Rapid poate ieşi din insolvenţă

Alexa: Valerii Moraru a revenit asupra deciziei de a renunţa. La anul, Rapid poate ieşi din insolvenţă

"Am vorbit cu domnul Moraru şi a revenit asupra deciziei de a renunţa la Rapid. Luna viitoare este un termen important pentru club în dosarul de insolvenţă. Domnul Moraru mi-a dat asigurări că se va prelungi termenul pentru că s-au făcut paşii corecţi. Nu vreau să mă gândesc la altceva. E un lucru pozitiv ce s-a întâmplat la Dinamo, cu ieşirea din insolvenţă. Avem asigurări că se poate scoate şi Rapidul din insolvenţă de anul viitor, sperăm să şi reuşească să o facă. Ar fi senzaţional", a spus Alexa.

De asemenea, tehnicianul a adăugat că în zilele următoare jucătorii vor mai primi o parte din restanţele financiare. "E foarte important să avem linişte. Am înţeles că zilele acestea se vor plăti nişte prime, iar la începutul săptămânii viitoare un salariu restant", a menţionat Alexa.

Referitor la partida cu Rapid Suceava din cadrul etapei a X-a a Ligii a II-a, antrenorul a menţionat că aceasta este extrem de importantă, deoarece o victorie ar consolida poziţia întâi a echipei în clasamentul Seriei I. "Întâlnim o contracandidată la promovare, o echipă formată din jucători cu experienţă, foarte periculoasă pe contraatac. Rapid Suceava este una dintre echipele bune ale Seriei I şi din acest motiv cred că vom avea un meci greu. După înfrângerea de la Pojorâta este foarte important să avem reacţie, să avem o evoluţie consistentă şi să câştigăm. Trebuie să revenim pentru că acel eşec nu ne-a făcut bine niciunuia. Meciul cu Rapid Suceava este foarte important în economia campionatului şi cred că o victorie ne consolidează locul întâi. Şi aşa avem şanse să terminăm turul pe locul întâi, ceea ce ne-ar da mai multă linişte", a precizat tehnicianul.

Alexa susţine că în partida pierdută cu scorul de 1-2 cu Bucovina Pojorâta, în etapa precendtă, echipa sa a fost dezavantajată de arbitraj şi speră ca astfel de greşeli să nu se repete în partida cu Rapid Suceava. "După meci ştiam că am mai avut două lovituri de la 11 metri, lucru pe care mi l-au confirmat şi fundaşii de la Pojorâta pentru că au fost două henţuri clare. Ulterior am văzut şi pe DVD aceste henţuri şi acum îmi doresc ca astfel de greşeli de arbitraj să nu se mai întâmple. Eu am spus atunci că adversarii noştri au meritat victoria, pentru că şi noi am greşit mult în defensivă, dar dacă ni se dădea ce aveam, cu siguranţă alta ar fi fost soarta jocului. Dar faptul că mă plâng de arbitraj nu scuză deloc înfrângerea cu Pojorâta. Vreau să fiu bine înţeles, pentru că aştept mai mult de la unii dintre jucătorii mei", a explicat Dan Alexa.

Prezent la conferinţa de presă, mijlocaşul Andrei Cerlincă a declarat că toţi jucătorii îşi doresc să demonstreze că eşecul cu Bucovina Pojorâta a fost doar un accident. "Este un meci greu, Suceava este o candidată la promovare. Au cam aceeaşi jucători de trei-patru ani, este o echipă omogenă. Dar noi ne gândim doar la victorie. Venim după o înfrângere ruşinoasă, Pojorâta este o echipă promovată din Liga a III-a, aşa că vrem să arătăm că a fost doar o greşeală", a spus mijlocaşul, care până în luna ianuarie a acestui an a evoluat la Rapid Suceava.

Formaţia Rapid Bucureşti întâlneşte, luni, de la ora 17.00, pe teren propriu, echipa Rapid Suceava, într-o partidă contând pentru etapa a X-a a Ligii a II-a.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici