VIDEO Alexander Zverev l-a eliminat pe Rafael Nadal de la Madrid Open

Alexander Zverev (6 ATP) a obţinut vineri a treia victorie consecutivă împotriva lui Rafael Nadal (2 ATP), calificându-se pentru a doua oară în carieră în semifinala turneului de tenis de la Madrid.

343 afișări

Germanul a revenit de la 2-4 în primul set pentru a obţine prima sa victorie pe zgură împotriva celui care este de 5 ori campion la Madrid, cu scorul de 6-4, 6-4.

Zverev câştigase cele mai recente două întâlniri pe hard, în finala Nitto ATP din 2019 şi la Paris Masters de anul trecut.

"Este cu siguranţă una dintre cele mai mari victorii din cariera mea de până acum, în special pe zgură, împotriva lui Rafa. Este cel mai greu lucru de făcut în sportul nostru", a spus Zverev în interviul său de după meci. "Să îl învingi acasă la el, în Spania, este incredibil, dar turneul nu s-a terminat încă."

Zverev, care încă nu a pierdut un set săptămâna aceasta, este la două victorii distanţă de cel de-al doilea titlu de la Madrid. Tânărul de 24 de ani deţine un record de 13-2 la La Caja Magica, ieşind în evidenţă prestaţia sa din 2018 când nu a pierdut nici un game pe propriul serviciu, pe tot parcursul turneului.

Într-o reeditare a meciului din 2018, Zverev îl va înfrunta în semifinale, pe al treilea cap de serie, Dominic Thiem (4 ATP), pentru un loc în finală.

Thiem l-a învins în sferturi pe John Isner, cu 3-6, 6-3, 6-4 şi întră în meciul din semifinală cu un avantaj de 8-2 în confruntările directe cu Zverev, dintre care, în meciurile disputate pe zgură, Thiem a câştigat 4 şi a pierdut unul singur.

În cea mai recentă întâlnire,în 2020, Thiem a câştigat primul său titlul de Grand Slam, la US Open, după ce fusese condus în finală cu 0-2 la seturi.

„Ştiu că pot câştiga împotriva lui Dominic”, a spus Zverev. „Toată lumea îşi aminteşte de finala US Open pe care am jucat-o. Îmi amintesc cu siguranţă de ea şi va rămâne în mintea mea când vom juca mâine. Aştept cu nerăbdare meciul. ”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici