Alexandru Carpen, după ce a fost suspendat pe viaţă din tenis: Mă gândesc serios să atac decizia de suspendare. E un şoc puternic

Jucătorul român Alexandru-Daniel Carpen, suspendat pe viaţă din tenis pentru că a trucat partide, a declarat, miercuri, că se gândeşte să atace decizia Unităţii de Integritate a Tenisului (TIU), deoarece nu i se pare corectă.

869 afișări
Imaginea articolului Alexandru Carpen, după ce a fost suspendat pe viaţă din tenis: Mă gândesc serios să atac decizia de suspendare. E un şoc puternic

Alexandru Carpen, după ce a fost suspendat pe viaţă din tenis: Mă gândesc serios să atac decizia de suspendare. E un şoc puternic (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

Campion în zece turnee ITF la dublu, Alexandru Carpen a fost suspendat pe viaţă din cauza implicării în meciuri trucate, dar a explicat situaţia care i-a atras această suspendare şi spune că se gândeşte serios să atace decizia forului de tenis. Unitatea de Integritate a tenisului a descoperit că bărbatul de 30 de ani a făcut o propunere de corupere unui alt jucător, al cărui nume nu a fost menţionat, în octombrie 2013. Carpen ar fi recunoscut această acuzaţie în 2015.

"Nu mi se pare corectă decizia şi mă gândesc serios să o atac. E un şoc puternic. Eu nu am vândut, nu am cumpărat, nu am trântit vreun meci. Nu am câştigat vreodată vreun ban de pe urma unui pariu. Am luat legătura cu un alt jucător, să îl întreb ce şi cum. Acolo a început şi acolo s-a terminat toată implicarea mea în lumea asta", a spus Alexandru, pentru Digi Sport.

Supendat provizoriu de pe 29 septembrie 2015, Carpen este primul român prins că a trucat sau a conspirat la aranjarea de meciuri pentru mafia pariurilor. El a ocupat locul 1.088 ATP în 2007, la simplu, în timp ce la dublu cea mai înaltă clasare a fost locul 274, în luna august a anului 2015.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici