Alexis Sanchez acceptă o condamnare de 16 luni de închisoare ca să evite un proces de fraudă fiscală

Atacantul echipei Manchester United, Alexis Sanchez, a fost de acord cu o pedeapă de 16 luni de închisoare pentru a evita un proces în care este acuzat de evaziune fiscală de un milion de euro, în perioada în care evolua pentru FC Barcelona, informează Independent.

401 afișări
Imaginea articolului Alexis Sanchez acceptă o condamnare de 16 luni de închisoare ca să evite un proces de fraudă fiscală

Alexis Sanchez acceptă o condamnare de 16 luni de închisoare ca să evite un proces de fraudă fiscală

Totuşi, internaţionalul chilian nu va fi trimis după gratii fiindcă pedeapsa este mai mică de 24 de luni şi, conform legislaţiei spaniol, în astfel de cazuri vinovaţii nu sunt încarceraţi.

Ca urmare a înţelegerii cu procuratura spaniolă, Alexis Sanchez evită să fie trimis în instanţă pentru evaziunea respectivă, provenită din veniturile legate de drepturile sale de imagine, din perioada 2012-2013, când era legitimat la Barcelona.

Atacantul de 29 de ani de la United acceptase anterior să restituie suma datorată, plus dobânda, recunoscând că a lăsat impresia falsă că şi-a cesionat drepturile de imagine către două companii străine pentru a evita impozitarea acestora.

Alexis Sanchez, care a evoluat pe Camp Nou între 2011 şi 2014, a fost transferat în această iarnă de Manchester United de la Arsenal Londra, la schimb cu mijlocaşul armean Henrikh Mkhitaryan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici