Alin Moldoveanu: Am muncit 16 ani pentru acest titlu

Tiristul Alin Moldoveanu, campion olimpic la Londra, a declarat, luni, la revenirea la Bucureşti, că a muncit 16 ani pentru medalia de aur câştigată la cea de-a XXX-a ediţiei a JO.

334 afișări
Imaginea articolului Alin Moldoveanu: Am muncit 16 ani pentru acest titlu

Alin Moldoveanu: Am muncit 16 ani pentru acest titlu

"Am muncit 16 ani pentru acest titlu, cât am putut de mult şi am reuşit. Cred că oricine, dacă munceşte mult, o să reuşească", a declarat Moldoveanu.

Întrebat dacă în România sunt condiţii pentru practicarea tirului, Moldoveanu a răspuns: "Se pare că sunt condiţii dacă eu am reuşit".

Alin Moldoveanu a afirmat că nu se aştepta înaintea concursului să câştige titlul olimpic. "Nu ai cum să te aştepţi la o medalie când pleci la Jocurile Olimpice. Nu ai cum să te aştepţi la o medalie, pentru că toţi sunt foarte buni. După ce s-a terminat concursul am aflat că am câştigat", a adăugat Moldoveanu.

Sportivul român a menţionat că nu şi-a dat seama imediat după concurs că a câştigat titlul olimpic. "Eram într-o stare profundă de concentrare şi nu reacţionezi în acele momente. Intri foarte greu şi ieşi foarte greu, eram aşa pasiv, apoi la imn aveam lacrimi în ochi", a explicat Moldoveanu.

Sportivii români participanţi la Jocurile Olimpice de la Londra au revenit la Bucureşti, luni, după două săptămâni de competiţie în care au reuşit să obţină nouă medalii, din care două de aur.

România a fost reprezentată la JO de 103 sportivi din 15 discipline şi a încheiat competiţia pe locul 27 în clasamentul pe naţiuni, cu nouă medalii (2-5-2): aur - Alin Moldoveanu (tir) şi Sandra Izbaşa (sărituri); argint - Alina Dumitru, Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoş (haltere), echipa masculină de sabie, Cătălina Ponor (sol); bronz - echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin (haltere).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici