Alina Peregudova, campioană la haltere, a murit la Mariupol: avea 14 ani

Tânăra sportivă visa să reprezinte Ucraina la Jocurile Olimpice, dar a sfârşit sub bombe, împreună cu mama ei.

1310 afișări
Imaginea articolului Alina Peregudova, campioană la haltere, a murit la Mariupol: avea 14 ani

Sportiva Alina Peregudova a murit la Mariupol la vârsta de 14 ani. „O tânără care avea mari speranţe în haltere şi obţinuse un succes considerabil graţie medaliilor obţinute la diferite competiţii. A fost, de asemenea, unul dintre membrii candidaţi ai echipei naţionale a Ucrainei pentru următoarele Olimpiade„.

Cu acest mesaj, publicat în urmă cu câteva zile pe canalul de Telegram, consiliul municipal al oraşului Mariupol - asediat de ruşi - a dat vestea dispariţiei tinerei, „care a murit sub bombele inamice alături de mama ei”.

Ministerul ucrainean al Culturii şi Sportului a declarat într-un comunicat că este „greu să găseşti cuvintele pentru a exprima cele mai profunde condoleanţe tuturor celor care au cunoscut-o”.

În ciuda faptului că era cu 3 ani sub vârsta maximă din clasa sa, câştigase aurul la Campionatele Ucrainei Under-17 la categoria 40 de kilograme.

Iuliia Mendel, jurnalist şi fost purtător de cuvânt al preşedintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, a publicat şi ea ştirea pe Twitter cu o imagine a sportivei, însoţită de cea a unei lumânări aprinse, pentru a-şi exprima condoleanţe familiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici