Alina Vuc, sportivul anului 2019 la Steaua, se pregăteşte de Jocurile Olimpice de la Tokyo. „Am început să practic lupte din întâmplare”

Alina Vuc, desemnată sportivul anului 2019 în cadrul Galei sportivii anului 2019 la Steaua, e luptătoarea cu un palmares impresionant care ne va reprezenta la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Tânăra a început să practice luptele la vârsta de 10 ani, „din întâmplare”, după un afiş văzut la şcoală.

114 afișări
Imaginea articolului Alina Vuc, sportivul anului 2019 la Steaua, se pregăteşte de Jocurile Olimpice de la Tokyo. „Am început să practic lupte din întâmplare”

Alina Vuc, sportivul anului 2019 la Steaua

Alina Vuc a fost desemnată, vineri, sportivul anului 2019 în cadrul Galei sportivii anului 2019 la Steaua, unde a fost premiată de ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă.

Tânăra luptătoare are un palmares impresionant, reuşind să obţină până la vârsta de 26 de ani numeroase premii şi distincţii: dublă vicecampioană mondială de seniori, de două ori campioană mondială militară, de două ori medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de seniori şi o dată cu argint, având pe lângă toate aceste titluri şi multiple alte medalii la cadeţi, juniori şi tineret.

 

Alina a început să practice acest sport încă din copilările, având la momentul în care a păşit pentru prima dată într-o sală de lupte, doar 10 ani.

„Am începuut să practic lupte în anul 2003, din întâmplare, ca să nu spun din greşeală. Am văzut un afiş pe uşa şcolii generale. Afişul era pus de către primul meu antrenor de la Reşiţa, Nicolae Constantin. Am mers la sala de lupte împreună cu câţiva colegi, la început ne jucam fiind foarte mici. (...) Mi-a plăcut foarte mult concurenţa, mi-a plăcut foarte mult să câştig şi când am văzut ce înseamnă cu adevărat luptele nu am mai putut renunţa, pentru că îţi doreşti din ce în ce mai mult”, a spus Alina Vuc, pentru MEDIAFAX.

Întrebată cum a fost tot acest drum profesional, luptătoarea a precizat că deşi parcursul nu a fost unul uşor, toate sacrificiile îşi găsesc sensul în momentul obţinerii unui titlu ori a unei medalii.

„Este greu, este greu pentru toţi sportivii de performanţă pentru că sunt foarte multe sacrificii, accidentări, plecări de acasă, de lângă cei dragi, dar când eşti pe podium, toate aceste sacrificii merită”, spune luptătoarea.

Cel mai greu moment din cariera sa sportivă l-au reprezentat accidentările, care i-au restricţionat de câteva ori participarea la anumite competiţii.

„Accidentările, chiar accidentarea de anul acesta, cu o lună înainte de Campionatul European organizat la Bucureşti, pe care l-am ratat din această cauză, dar mă bucur că am avut parte de o recuperare foarte rapidă şi am putut participa şi câştiga medalia la Campionatul Mondial”, povesteşte luptătoarea.

Cele mai fericite momente din întreaga sa carieră sunt cele în care finalul unei competiţii a plasat-o pe podium.

„Când eşti pe podium, atunci nu e o dată mai puţin fericit decât altădată, întotdeauna eşti la fel de fericit când eşti pe podium”, a spus emoţionată sportiva.

Tânăra a conchis spunând că pe perioada sărbătorilor se va odihni cât va putea de mult, neîntrerupând însă şirul antrenamentelor, întrucât primul turneu pe care îl va avea anul viitor va fi chiar la începutul lunii ianuarie.

Sportivul anului 2019, calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo a spus şi că nu există nicio zi în care să nu se gândească la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 şi e optimistă, sperând la victorie.

„La Olimpiadă se spune că orice este posibil, pentru asta mă antrenez în fiecare zi”, a conchis luptătoarea.

Gala Sportivii anului 2019 la Steaua a avut loc, vineri, la sediul Ministerului Apărării Naţionale. În cadrul evenimentului, au fost premiaţi cei mai buni performeri ai clubului Steaua Bucureşti, sportivi care s-au evidenţiat în acest an în competiţii interne şi internaţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici