Alpiniştii Torok Zsolt şi Vlad Căpuşan au plecat într-o nouă expediţie în Himalaya

Cunoscutul alpinist român, arădeanul Torok Zsolt, a plecat, în noaptea de luni spre marţi, împreună cu Vlad Căpuşan, într-o nouă expediţie în Himalaya, unde vor sa stabilească încă o premieră mondială, după succesul din 2016, transmite corespondentul MEDIAFAX.

419 afișări
Imaginea articolului Alpiniştii Torok Zsolt şi Vlad Căpuşan au plecat într-o nouă expediţie în Himalaya

Alpiniştii Torok Zsolt şi Vlad Căpuşan au plecat într-o nouă expediţie în Himalaya

De această dată, cei doi alpinişti, care anul trecut au realizat o premieră mondială şi două premiere naţionale în Himalaya, vor urca pe unul dintre cei mai complicaţi munţi, Pumori, înalt de 7.161 de metri, aflat la opt kilometri de Everest. Cei doi vor aborda o linie nouă, în premieră mondială.

Conform lui Torok Zsolt, este o misiune grea, dar nu şi imposibilă. Românii vor vedea la faţa locului ce traseu aleg mai exact, însă în zona în care pot urca pe piramida din Himalaya există avalanşe de pietre.

TITLURILE ZILEI

În 2016, Torok Zsolt a urcat cinci vârfuri în Himalaya. "Acum vom urca un singur vârf, însă acesta va fi cu de toate, poate cu tot ce nici nu ne imaginam", a postat Torok Zsolt pe contul său de facebook. În 2016, dintre cele cinci ascensniuni, trei au fost tot alături de Vlad Căpuşan, cu care a spus că face o echipă foarte bună.

Cei doi au realizat în 2016 în Himalaya două premiere naţionale şi o premieră mondială, în acest caz fiind primii oameni care au ajuns pe Peak 5 din regiunea Makalu, un munte înalt de 6.421 de metri, care nu a mai fost urcat de nimeni până în acel moment, în condiţiile în care vârful a fost deschis ascensiunii în 2003.

În 2013, Torok Zsolt a condus expediţia românească ce a ajuns pe Nanga Parbat, 8.126 de metri, considerată cea mai mare performanţă în alpinismul românesc. Zsolt Torok este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi alpinşti români la nivel mondial, realizator al mai multor premiere. Printre altele, a fost pe Maratonul Marilor Pereţi, Trilogia Alpilor şi pe K2.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici