Amelia Racea, medalie de bronz la individual compus, la CE de gimnastica

Gimnasta Amelia Racea a câştigat, vineri, medalia de bronz în finală la individual compus, în timp ce Diana Chelaru s-a clasat pe locul patru, Campionatele Europene de la Berlin.

47 afișări
Imaginea articolului Amelia Racea, medalie de bronz la individual compus, la CE de gimnastica

Amelia Racea, medalie de bronz la individual compus, la CE de gimnastica (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Notele primite de gimnastele din lotul României au fost următoarele:

Amelia Racea: Paralele - 13.825, bârnă 14.550, sol 13.825, sărituri 14.400

Diana Chelaru: Sol - 14.550, sărituri 14.350, paralele 13.450, bârnă 13.975.

Favorita la medalia de aur, campioana mondială en-titre, rusoaica Aliya Mustafina a părăsit competiţia, după prima apariţie în finală. Mustafina s-a accidentat la genunchi, la aterizare, după ce a concurat la sărituri şi a fost transportată de urgenţă la spital. Chiar şi aşa, Mustafina a fost notată cu 15.375, dar nu a mai putut continua concursul, diagnostul preliminar fiind de întindere de ligamente la genunchiul drept.

În aceste condiţii, medaliile au revenit, în ordine, sportivelor Anna Dementyeva (Rusia, 57.475 puncte), Elisabeth Seitz (Germania, 56.700), şi Ameliei Racea (56.600). Diana Chelaru (56.325) a încheiat pe locul patru, fiind detronată în ultima rotaţie, chiar de Amelia Racea.

Tot vineri, în finala masculină similară, Flavius Koczi a câştigat medalia de argint, cu un total de 88.825 puncte.

Flavius Koczi va mai evolua în finale la sol (sâmbătă) şi sărituri (duminică).

Sâmbătă, Sandra Izbaşa şi Amelia Racea vor concura în finală la sărituri, iar duminică, Sandra Izbaşa şi Diana Chelaru, în finală la sol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici