Americanul Jim Harrick ar putea prelua naţionala de baschet masculin a României

Preşedintele FR Baschet, Carmen Tocală a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că se poartă negocieri cu antrenorul american Jim Harrick, pentru preluarea echipei naţionale masculine, care va evolua în preliminariile CE din 2011 (Divizia B).

45 afișări
Imaginea articolului Americanul Jim Harrick ar putea prelua naţionala de baschet masculin a României

Americanul Jim Harrick ar putea preluare naţionala de baschet masculin a României (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem în discuţii avansate cu antrenorul american Jim Harrick, dar încă nu avem un răspuns oficial, pe care sperăm să îl obţinem săptămâna viitoare. Este un antrenor cu un CV impresionant şi ar fi o mare bucurie să îl avem pe banca tehnică", a declarat preşedintele FR Baschet, Carmen Tocală.

Jim Harrick (71 de ani) a antrenat timp de 23 de sezoane la mai multe echipe universitare americane, Pepperdine University, UCLA, University of Rhode Island şi University of Georgia.

Între anii 2003-2006 a fost scouter (căutător de talente) pentru echipa din NBA, Denver Nuggets, iar în 2006-2007 a antrenat echipa Bakersfield Jam, din NBA Development League. Jim Harrick a fost recompensat de mai multe ori cu titlul de "Antrenorul anului", la diferite niveluri în NCAA.

Naţionala masculină a României va începe în luna august o nouă campanie de calificare în primul eşalon european, făcând eforturi de ani buni de a scăpa de Divizia B valorică a continentului.

În preliminariile Campionatului European din 2011 (Divizia B), naţionala tricoloră va evolua în grupa B, alături de echipele Suediei, Albaniei, Azerbaidjan şi Belarus.

Programul meciurilor tur ale naţionalei României în grupa B:

11 august - România-Suedia

14 august - Albania-România

17 august - România-Azerbaidjan

21 august - Belarus-România

Meciurile retur din grupa B se vor juca în 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici