Ana Bogdan, calificată în optimile turneului de tenis de la Taipei, după ce a învins-o pe favorita competiţiei. Pe cine întâlneşte în optimi/ În concurs este şi Monica Niculescu

Ana Bogdan (25 de ani, 89 WTA) continuă forma excelentă pe care o traversează în acest început de an. Eleva antrenorului Gabi Moraru s-a calificat în această dimineaţă în optimile turneului de la Taipei - premii de 227.000 de dolari - după ce a învins-o, 6-4, 6-1, pe principala favorită, fostul nr.14 WTA, chineazoaica Shuai Peng (32 de ani, 31 WTA), semifinalistă la US Open 2014. În optimi, Ana o va întâlni pe câştigătoarea meciului Eugenie Bouchard - Lin Zhu.

970 afișări
Imaginea articolului Ana Bogdan, calificată în optimile turneului de tenis de la Taipei, după ce a învins-o pe favorita competiţiei. Pe cine întâlneşte în optimi/ În concurs este şi Monica Niculescu

Ana Bogdan: "Nu m-am gândit nicio clipă că în faţa mea o am pe principala favorită". Eleva lui Gabi Moraru dezvăluie cheia victoriei cu Shuai Peng

"Sunt încrezătoare, aşa am intrat pe teren şi la începutul meciului şi nu m-am gândit nicio clipă că în faţa mea o voi avea pe principala favorită a turneului. Mă simt foarte bine, chiar dacă partidele se dispută în sală. Am reuşit să contracarez jocul variat al lui Shuai Peng şi mi-am făcut jocul de la început până la sfârşit. Serviciul mi-a funcţionat şi am câştigat încredere pe măsură ce identificam punctele pe care le pot specula. E o jucătoare cu mare experienţă, dar am pregătit foarte bine tehnico-tactic partida.

Nu contează cu cine voi juca în următorul tur, important e ca eu să-mi fac jocul, voi urmări meciul dintre Bouchard  şi Lin Zhu pentru a-mi putea pregăti strategia în vederea calificării în sferturi. Acesta este următorul obiectiv", a declarat pentru ProSport jucătoarea din Sinaia. În urma acestei victorii, Ana (89 WTA) a urcat pe locul 85 în clasamentul WTA LIVE. Bouchard - Zhu se joacă în jurul orei 12;00, live pe Digisport.

În optimi, la Taipei, e prezentă şi Monica Niculescu. Eleva lui Călin Ciorbagui va juca împotriva Zarinei Dyas din Kazahstan.

Eugenie Bouchard, adversara Anei Bogdan în optimile turneului de la Taipei

Ana Bogdan, numărul 89 mondial, va juca în optimile de finală ale turneului de la Taipei împotriva canadiencei Eugenie Bouchard, locul 121 WTA, care a beneficiat de abandonul jucătoarei chineze Lin Zhu, locul 116 WTA, în setul decisiv al partidei din runda inaugurală.

Lin Zhu a abandonat, marţi, după o oră şi jumătate de joc, la scorul de 1-6, 7-5, 2-0 în favoarea adversarei sale, beneficiară de wild card.

La rândul ei, Ana Bogdan a obţinut o victorie clară, marţi dimineaţă, scor 6-4, 6-1, în faţa principalei favorite a competiţiei şi locul 31 WTA, chinezoaica Shuai Peng.

Acesta va fi primul meci dintre cele două sportive. Învingătoarea va întâlni în sferturi câştigătoarea dintre chinezoaica Yafan Wang, locul 152 WTA, şi franţuzoaica Pauline Parmentier, numărul 91 mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici