Ana Bogdan, la un game distanţă de o surpriză la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan (93 WTA) a fost foarte aproape de a furniza o mare surpriză, luni, în a doua zi a turneului de Grand Slam de la Roland Garros. Ea a servit pentru meci în partida cu bielorusa Victoria Azarenka, dar a fost în cele din urmă eliminată în 3 seturi.

500 afișări
Imaginea articolului Ana Bogdan, la un game distanţă de o surpriză la Roland Garros

Ana Bogdan, la un game distanţă de o surpriză la Roland Garros

După un meci întrerupt două ore de de ploaie, ce a durat 3 ore şi un minut, Azarenka s-a impus cu scorul de 6-7 (7), 7-6(1), 6-2.

Ana Bogdan a început mai slab şi s-a văzut condusă cu 1-4 şi 2-5 în primul set. De la 2-5, românca a avut o revenire de efect, egalând la 5-5. Apoi a pierdut serviciul şi bielorusa a avut ocazia de a închide setul pe propriul serviciu.

Ana Bogdan s-a mobilizat, şi-a procurat 3 mingi de rebreak, valorificând-o pe ultima şi ducând jocul în tiebreak.

Azarenka a făcut 3-6 în tiebreak, având 3 mingi de set, însă Bogdan a revenit încă o dată şi a egalat la 6-6, după care a închis tiebreak-ul cu scorul de 9-7, după ce a ratat la rândul ei o minge de set la 7-6.

Setul doi a fost echilibrat, cu câte un break de fiecare parte, până la 3-3, când meciul a fost întrerup mai bine de două ore din cauza ploii.

După reluare, la 5-5, Bogdan a făcut din nou break şi a servit pentru meci. Din acest moment, Azarenka a apelat la resursele de rezervă şi a izbutit să replice cu un rebreak şi un tiebreak câştigat categoric cu 7-1, pentru a duce meciul în set decisiv.

Seria pozitivă a bielorusei a continuat şi în debutul celui de al treilea act, când ea condus cu 0-2 şi 1-4, câştigând apoi cu 2-6 şi calificându-se în turul secund al turneului de la Paris.

Pentru prezenţa în primul tur, Ana Bogdan va fi recompensată cu 10 puncte WTA şi 60.000 euro.

Luni va mai juca pe tabloul principal şi Irina Begu, urmând ca marţi să intre în competiţie Simona Halep, Mihaela Buzărnescu şi Irina Bara.

Sorana Cîrstea este calificată deja în turul secund, iar Gabriela Ruse a părăsit duminică turneul, învinsă în primul tur.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici