Ana Bogdan şi Monica Niculescu s-au calificat în turul doi la US Open

Jucătoarea de tenis Ana Bogdan (locul 116 în clasamentul mondial) a câştigat, marţi dimineaţă, meciul împotriva conaţionalei Sorana Cîrstea (poziţia 86 WTA), scor 0-6, 7-5, 6-2, în primul tur la US Open. Monica Niculescu (58 WTA) a trecut de Barbora Strycova (locul 21 WTA), scor 6-3, 6-7 (3), 6-1.

1254 afișări
Imaginea articolului Ana Bogdan şi Monica Niculescu s-au calificat în turul doi la US Open

Ana Bogdan şi Monica Niculescu s-au calificat în turul doi la US Open

Partida Ana Bogdan-Sorana Cîrstea a durat o oră şi 30 de minute şi a avut o desfăşurare spectaculoasă. Cîrstea a început impecabil la serviciu şi nu i-a oferit adversarei nicio şansă. Necruţătoare şi la retur, Sorana a reuşit trei break-uri şi a închis primul set după doar 19 minute. Ana Bogdan şi-a pierdut serviciul şi în debutul actului secund, iar meciul părea că are un deznodământ sigur. Cîrstea a servit pentru meci la 6-0, 5-3, dar Bogdan a reuşit un break la zero, urmat de alte trei game-uri consecutive, şi a trimis partida în setul decisiv. Jocul Soranei, în special la serviciu, s-a prăbuşit (47% procentaj de reuşită cu primul serviciu, 33% cu serviciul 2), iar Ana a mai făcut trei break-uri şi a completat o revenire de senzaţie.

Deşi nu reuşise niciun break după 13 game-uri, Ana Bogdan a profitat de problemele de concentrare pe care le are Sorana Cîrstea şi triumfă la prima apariţie într-un turneu de Mare Şlem.

Jucătoarea din Sinaia, în vârstă de 23 de ani, a trebuit să treacă de trei meciuri de calificare pentru a accede pe tabloul principal la New York. Ana Bogdan le-a învins, pe rând, pe Hiroko Kuwata (Japonia, 154 WTA), Ysaline Bonaventure (Belgia, 162 WTA) şi Francoise Abanda (Canada, 226 WTA).

Pentru accederea în turul doi, Ana Bogdan şi-a asigurat 70 de puncte în clasamentul WTA şi un cec în valoare de 77,188 de dolari. În schimb, Sorana Cîrstea va părăsi turneul cu 10 puncte WTA şi 43,313 de dolari.

Într-un alt meci disputat marţi dimineaţă, Monica Niculescu (locul 58 în clasamentul mondial) a învins-o pe cehoaica Barbora Strycova (21 WTA), scor 6-3, 6-7 (3), 6-1. Românca a avut un procentaj excelent al primului serviciu, 81%, pe care l-a cedat o singură dată. La retur, Niculescu a concretizat toate cele patru oportunităţi de break avute.

Strycova a fost jucătoarea agresivă, cu iniţiativă, dar jocul de aşteptare al româncei a dat roade. La capătul a două ore şi 26 de minute de joc, cehoaica a înregistrat 38 de mingi direct câştigătoare (faţă de doar 14 Niculescu), dar a comis nu mai puţin de 57 de erori neforţate (comparativ cu cele 21 ale Monicăi).

În urma acestui rezultat, bilanţul confruntărilor directe Niculescu-Strycova a devenit egal, 4-4. Românca şi-a luat revanşa după trei înfrângeri consecutive, una dintre ele fiind chiar la US Open, în turul al doilea, în 2014.

Ana Bogdan şi Monica Niculescu se vor confrunta în actul secund de la US Open. Va fi a treia întâlnire directă, Niculescu impunându-se în precedentele, ambele disputate pe zgura de la Bucureşti.

Marţi, de la ora 18.00, Simona Halep (locul 5 în clasamentul mondial) o va întâlni pe belgianca Kirsten Flipkens (poziţia 56 WTA), în primul tur al US Open. Românca este una dintre favoritele la câştigarea trofeului şi a câştigat toate cele patru întâlniri precedente cu Flipkens, în minimum de seturi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici