Ana Maria Brânză: M-a durut capul pentru că nu am fost în stare să iau o medalie la CM

Sportiva Ana Maria Brânză a declarat, joi, la întoarcerea la Bucureşti, că a avut dureri de cap din cauză că nu a reuşit să câştige nicio medalie la Campionatul Mondial de scrimă de la Kazan.

124 afișări
Imaginea articolului Ana Maria Brânză: M-a durut capul pentru că nu am fost în stare să iau o medalie la CM

Ana Maria Brânză (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"M-a durut capul că nu am fost în stare să iau o medalie. Nu am fost în stare să îmi duc obiectivul la îndeplinire, sunt multe pe care pot să mi le reproşez. La mine este o problemă, pentru că Ana Brânză de anul trecut, campioana pe care o vedeau toţi anul trecut, cumva s-a pierdut, s-a speriat şi şi-a pierdut încrederea în ea. Ori înseamnă că atât a fost şi nu pot să fac mai mult, ori să caut problema şi să o rezolv. Dar voi vedea, timp încă este. Urmează o perioadă după care o iau de la capăt, sau o iau de la capăt în alt sens", a spus Ana Maria Brânză, eliminată în optimile de finală ale probei individuale de spadă.

Referitor la proba pe echipe, Ana Maria Brânză speră ca echipa României să demonstreze anul viitor că locul cinci obţinut la Kazan a fost "o greşeală". "Partea tristă este că a mai trecut un Campionat Mondial fără medalie, iar partea bună e că la anul, la CM de la Moscova, vom avea şansa să demonstrăm că acum a fost o greşeală. Cum am greşit într-un mod pozitiv la Campionatul European şi am luat aur, aşa se pare că am greşit şi acum cu Italia. Ele au abordat altfel meciul, au studiat foarte bine greşeala pe care au făcut-o la Campionatul European. S-a terminat un sezon care pentru noi seamănă mai mult cu Londra 2012 decât cu 2013. Un sezon în care nu m-am regăsit, în care nu m-am bucurat de scrimă, am mers de cele mai multe ori acolo pentru că trebuia. Nu ştiu de unde vin aceste probleme, important este că îmi va trebui o perioadă foarte lungă să ştiu ce am de făcut în continuare", a precizat ea.

Întrebată dacă se gândeşte la retragerea din activitate, sportiva a răspuns: "Sezonul începe în octombrie, deci pregătirea ar fi în septembrie, până atunci o să am o decizie".

Ana Maria Brânză a menţionat că înainte de plecarea de la Moscova a fost puţin îngrijorată din cauza accidentelor aviatice din ultima perioadă. "Te gândeşti că marea ta problemă e că nu ai luat o medalie la un Campionat Mondial, iar problema altora e că nu mai sunt deloc. Din nefericire azi un alt avion e dat dispărut (n.r. - cursa Ouagadougou - Alger a companiei Air Algerie). Îţi faci tot felul de gânduri, e greu şi pentru noi şi pentru cei care ne aşteaptă acasă", a mai spus sportiva pe Aeroportul Henri Coandă.

Echipa feminină de spadă a României, formată din Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop şi rezerva Ana Maria Constantin, a terminat pe locul cinci la Campionatului Mondial de scrimă de la Kazan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici