Ana Maria Brânză: Primele două meciuri le-a câştigat Dumnezeu pentru noi, iar următorul noi

Spadasina Ana Maria Brânză, medaliată cu aur în proba pe echipe la Campionatele Europene, a declarat, miercuri, la revenirea în ţară, că primele două meciuri au fost câştigate de Dumnezeu, iar finala a fost câştigată de echipă.

160 afișări
Imaginea articolului Ana Maria Brânză: Primele două meciuri le-a câştigat Dumnezeu pentru noi, iar următorul noi

Ana Maria Brânză (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"Până la urmă a fost o surpriză, nu ştiu cum am reuşit să-i păcălim şi de data asta. Trebuie însă să revenim repede cu picioarele pe pământ, pentru că urmează Campionatul Mondial, iar înainte Jocurile de la Baku. Secretul nostru? Păi, am zis că primele două meciuri le-a câştigat Dumnezeu pentru noi, iar următorul noi. Am avut acea fărâmă de noroc pe care sperăm să o avem şi la Campionatul Mondial, care pentru noi este cel mai important, deoarece ne poate aduce multe puncte în cursa pentru calificarea la Rio. Oricum am dovedit de această dată că doar singure ne putem bate", a spus Bânză.

Sportiva Simona Gherman speră ca România să se califice la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro: "Am făcut doar un mic pas spre Rio, mai sunt mulţi şi grei. Sper să ducem România în cele din urmă la Jocurile Olimpice".

Scrimera Simona Pop, care a cucerit şi medalia de bronz în proba individuală, îşi doreşte ca România să câştige şi aurul olimpic: "Sunt foarte fericită. E prima mea medalie la seniori, dar mă bucur şi pentru titlul luat la echipe. Acum îmi doresc să aducem acasă şi aurul de la Rio".

Spadasina Loredana Dinu i-a dedicat medalia de aur fostului ei antrenor Dumitru Popescu: "Mă bucur foarte mult că mi-am adus aportul la acest titlu european. E prima cărămidă la ceea ce construim împreună. Dedic această medalie şi următoarele fostului meu antrenor Dumitru Popescu, cel care a trecut în nefiinţă".

Antrenorul Dan Podeanu a afirmat că importante sunt punctele acumulate pentru calificarea la Jocurile Olimpice. "Competiţia a fost dificilă, dar locul unu e important nu numai că ne-a adus titlul continental, cât şi pentru punctele acumulate în vederea calificării la Jocurile Olimpice", a precizat Podeanu.

Echipa feminină de spadă a României, formată din Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman şi Loredana Dinu, a cucerit, marţi, medalia de aur la Campionatele Europene de scrimă de la Montreux (Elveţia). România a învins, în finală, cu scorul de 45-35, formaţia Estoniei.

Anterior, România a trecut în sferturi de finală de Ucraina, scor 31-25, şi în semifinale de Suedia, antrenată de Adrian Pop, scor 45-42.

Echipa României cucerise titlul european şi în 2014, la Strasbourg, iar în 2013, la Zagreb, a obţinut medalia de argint.

Sportiva Simona Pop a cucerit medalia de bronz în proba individuală de spadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici