Ana-Maria Popescu a câştigat medalia de argint la CM de la Wuxi, proba spadă

Ana-Maria Popescu a câştigat medalia de argint la CM de scrimă de la Wuxi (China), proba spadă. În marea finală, Ana-Maria Popescu şi Mara Navarria au mers cap la cap până în ultimele două minute, când italianca a reuşit desprinderea. Adversara s-a impus cu 13-10.

606 afișări
Imaginea articolului Ana-Maria Popescu a câştigat medalia de argint la CM de la Wuxi, proba spadă

Ana Maria Popescu s-a calificat în finala Campionatelor Mondiale de scrimă, proba de spadă

În dimineaţa zilei de duminică (22 iulie), campioana olimpică cu echipa României la JO de la Rio 2016 a avut un parcurs perfect în toate cele patru meciuri. Ana-Maria Popescu a trecut de semifinalele CM de scrimă de la Wuxi (China), după ce a învins-o pe Courtney Hurley cu 14-13.

Românca a avut un final de semifinală fabulos, în numai câteva secunde reuşind să revină de la 11-13 la 14-13.

Ana-Maria Popescu a lupta pentru medalia de aur cu italianca Mara Navarria. Adversara s-a impus cu 13-10

Sportiva legitimată la Steaua a fost cap de serie nr. 10 pe tabloul de „64” şi a pornit cu o victorie în faţa japonezei Kanna Oishi, scor 15-9. A urmat un meci cu italianca Rosella Fiamingo, câştigat cu 15-8, pentru ca în optimile de finală, în cea mai dificilă confruntare de până acum, Ana să o învingă pe Dzhoan Feybi Bezhuda (Ucraina, favorită nr. 7) cu 15-9.

Pentru un loc în semifinale, Ana-Maria Popescu a întâlnit-o pe Olena Kryvytska (Ucraina), cap de serie nr. 2. Românca s-a impus şi de această dată foarte clar, cu 15-11. Ea şi-a ţinut permanent adversara la distanţă, după un debut de meci 3-0. În semfinale, Ana-Maria a avut o evoluţie demnă de o mare campioană, în asaltul cu Courtney Hurley (SUA). Românca a fost condusă cu 13-11 spre final, dar a avut o explozie în ultimele secunde şi a refăcut handicapul. Cu o secundă înainte de final, a dat şi tuşa câştigătoare. În urma acestui rezultat, Ana-Maria Popescu şi-a asigurat medalia de argint la Wuxi, acesta fiind şi cel mai mare rezultat la individual, după argintul din 2008 de la JO.

6 medalii a câştigat Ana-Maria Popescu în istoria participărilor la Campionatele Mondiale până la ediţia din acest an: două de aur cucerite cu echipa în 2010 şi 2011, una de argint cu echipa în 2015 şi trei de bronz, două la individual în 2002 şi 2011 şi una cu echipa în 2013. Sportiva de la CSA Steaua are şi două medalii olimpice, un argint la invididual în 2008 şi un aur la Rio 2016. După ultima ediţie a Jocurilor Olimpice, sportiva şi-a anunţat retragerea din activitate, dar ea a revenit pe planşă în urmă cu aproximativ 10 luni.

Sportiva de la Steaua are amintiri foarte frumoase din China, acolo unde a câştigat, de altfel, în 2008, medalia de argint în proba individuală la Jocurile Olimpice de la Beijing. O altă reprezentantă a României, Maria Udrea, a fost învinsă cu o tuşă de aur de Emse Szasz Kovacs (Ungaria) în optimile de finală.

Tot astăzi, 22 iulie, s-a desfăşurat şi proba individuală de sabie masculin, dar niciun reprezentant al României nu a reuşit să treacă de turul 2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici