ANALIZĂ: Lumea sportului, în stare de şoc după atentatele de la Paris - FOTO

Numeroşi sportivi s-au declarat, sâmbătă, în stare de şoc după atentatele atentatele din Paris, soldate cu aproape 130 de morţi, după ce printre zonele vizate de atacuri s-a numărat şi cea în care se află Stade de France, arenă pe care a avut loc vineri seară un meci amical.

815 afișări
Imaginea articolului ANALIZĂ: Lumea sportului, în stare de şoc după atentatele de la Paris - FOTO

ANALIZĂ: Lumea sportului, în stare de şoc după atentatele de la Paris

Pe reţelele de socializare şi în mass-media au apărut, după jocul Franţa - Germania, scor 2-0, imagini cu spectatori care părăseau stadionul intonând imnul Franţei.

"Suntem tulburaţi şi şocaţi", a declarat selecţionerul Germaniei, Joachim Low, după meciul amical cu Franţa, disputat pe Stade de France, zonă care a fost vizată de atacurile teroriste.

"Atmosfera a fost foarte ciudată în vestiar. Jucătorii erau în stare de şoc. Imediat şi-au luat telefoanele pentru a-şi suna familiile şi a le spune că sunt în regulă", a afirmat şi managerul echipei Germaniei, Oliver Bierhoff.

Atletul Usain Bolt a reacţionat pe Twitter, el notând că l-a întristat profund vestea atacurilor din Paris. "Gândurile mele sunt alături de toate victimele şi de apropiaţii lor", a menţionat jamaicanul.

 

 

"Seară teribilă... Gândurile noastre alături de victime şi de familiile lor... Să rămânem uniţi", a scris şi Teddy Riner, octuplu campion mondial la judo.

Fotbalistul argentinian Angel di Maria s-a declarat de asemenea şocat de ceea ce s-a întâmplat la Paris, oraşul echipei sale de club, PSG: "Am aflat ce s-a întâmplat. Este incredibil, trebuie ca astfel de lucruri să nu se întâmple".

Selecţionerul Belgiei, Marc Wilmots, nu a dorit să comenteze victoria echipei sale în faţa Italiei, scor 3-1, el declarându-se afectat de atentatele din Paris. "Nu vreau să vorbesc despre un meci de fotbal. Nu are nicio importanţă comparativ cu ce s-a întâmplat la Paris. Gândurile mele sunt alături de francezi", a spus el.

Pilotul Lewis Hamilton a scris pe Twitter că se roagă pentru toţi prietenii săi din Paris. "Nu există cuvinte pentru a descrie ceea ce se întâmplă la Paris! De ce?", a notat Romain Grosjean, iar Sergio Perez a scris: "Tristeţea este mare. Mă rog pentru Franţa".

 

Spaniolul Jorge Lorenzo, câştigătorul titlului mondial la MotoGP, a calificat drept "oribil" ceea ce s-a întâmplat. "Toată susţinerea mea pentru cei din Paris. Ceea ce s-a întâmplat este oribil".

Autorităţile franceze au centralizat 128 de morţi în urma atentatelor comise vineri seară la Paris, conform unui bilanţ provizoriu, care precizează că 200 de persoane sunt rănite, 99 fiind în stare critică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici