Analiză Wall Street Journal: Banii din Liga Campionilor creează mici super-echipe care nu fac faţă în Europa. Este valabil şi în România?

Pentru echipele din campionatele slabe ale Europei, Liga Campionilor a început încă de la sfârşitul lui iunie. Mai exact, pe 29 iunie când se desfâşura meciul Japonia-Paraguay pentru un loc în sferturile de finală ale CM din Africa de Sud, în Europa echipele FC Santa Coloma din Andorra şi Birkirkara din Malta se luptau în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, scrie The Wall Street Journal.

16 afișări
Imaginea articolului Analiză Wall Street Journal: Banii din Liga Campionilor creează mici super-echipe care nu fac faţă în Europa. Este valabil şi în România?

Analiză Wall Street Journal: Banii din Liga Campionilor creează mici super-echipe care nu fac faţă în Europa. Este valabil şi în România? (Imagine: Mediafax Foto)

În timp ce giganţii precum Barcelona sau Inter joacă an de an în cea mai importantă competiţie fotbalistică anuală din Europa, echipele mici de pe continent trebuie să joace opt meciuri pentru a ajunge la "masa celor bogaţi".

Meciurile din preliminariile Ligii Campionilor nu sunt nici foarte urmărite de europeni, nici foarte senzaţionale în condiţiile în care aduc faţă în faţă, în tururile superioare de calificare, cluburi cu tradiţie şi echipe de mâna a doua formate din angajaţi part-time sau jucători profesionişti care nu câştigă într-o viaţă cât iau staruri precum Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi într-o lună.

Citeşte mai multe despre Liga Campionilor pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici