Anchetă a DSP la Spitalul Huşi, după cazul femeii cu afecţiuni psihice care a fugit din unitate

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui face o anchetă la Spitalul Huşi, după cazul femeii de 73 de ani cu afecţiuni psihice, care a fugit din unitatea medicală, fiind găsită ulterior la câţiva kilometri de oraş.

125 afișări
Imaginea articolului Anchetă a DSP la Spitalul Huşi, după cazul femeii cu afecţiuni psihice care a fugit din unitate

Anchetă a DSP la Spitalul Huşi, după cazul femeii cu afecţiuni psihice care a fugit din unitate (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui a solicitat, miercuri, o informare de la directorul medical al Spitalului Huşi, privind cazul pacientei cu afecţiuni psihice care a fugit, marţi după-amiază, din secţia de psihiatrie a unităţii.

Joi, o echipă de inspectori de la DSP va merge în control la unitatea medicală.

”Pe noi nu ne-a informat nimeni de la spital, deşi există o circulară prin care toate unităţile sanitare din judeţ au obligaţia să ne anunţe atunci când au evenimente deosebite, cum a fost acesta de la Huşi. Am cerut deja un punct de vedere, urmând ca mâine (n.r. - joi) să mergem în verificări la unitatea medicală, după care vom formula un punct de vedere oficial”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Bătrâna de 73 de ani, din localitatea vasluiană Buneşti, a reuşit să părăsească Spitalul Huşi, marţi după-amiază, după ce a profitat de o clipă de neatenţie a cadrelor medicale, strecurându-se pe lângă un bolnav în momentul în care s-a descuiat uşa salonului de la secţia de psihiatrie.

Diagnosticată de medici cu "demenţă senilă", femeia, care primise internare de o zi, a plecat din spital fără să-şi mai aştepte fiul, care spusese cadrelor medicale că merge până în oraş să cumpere de mâncare.

Dispariţia bătrânei a fost constatată de către fiul său după aproximativ o oră, atunci când acesta a revenit la spital ca să-şi ia mama acasă. Speriat, acesta a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a anunţat dispariţia mamei sale, poliţiştii începând căutarile bătrânei.

"În urma cercetărilor, s-a stabilit că femeia, după ce a plecat din spital, a mers în autogara din municipiul Huşi, de unde apoi a decis să se ducă pe jos acasă întrucât cursa spre localitatea sa de domiciliu era peste câteva ore. În drum spre casă, la câţiva kilometri de Huşi, bătrâna a fost preluată de o maşină condusă de o consăteacă din Buneşti, care o cunoştea pe femeie. În momentul în care a ajuns la domiciliu, soţul celei date dispărută a anunţat Poliţia că femeia a fost găsită", declara, miercuri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Conducerea Spitalului Municipal Huşi, care a declanşat o anchetă internă în acest caz, susţinea că vinovată de această situaţie este asistenta care trebuia să o supravegheze pe bătrână, recunoscând, totodată, că se putea întâmpla o dramă.

"Am luat note informative de la personalul medical şi, din primele analize, s-a constatat că este vorba despre o clipă de neatenţie a asistentei care o avea în grijă pe pacientă. Chiar dacă bătrâna avea internare de zi şi, după consultul medical de specialitate, primise şi fişa de externare, nu trebuia să plece din unitatea medicală până când nu venea un aparţinător să o preia. Bine că femeia nu a păţit nimic, căci putea să se întâmple o dramă", preciza managerul Spitalului Municipal Huşi, Lucia Rotaru.

După incidentul cu mama sa, fiul bătrânei a spus că va da în judecată spitalul din Huşi pentru neglijenţa personalului medical.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici