Anchetă privind meciuri trucate în Grecia. Preşedintele Ligii de Fotbal, printre cele 85 de persoane suspecte

Preşedintele Ligii de Fotbal din Grecia, Vangelis Marinakis, proprietar al clubului Olympiakos Pireu, precum şi câţiva fotbalişti şi arbitri se numără printre cele 85 de persoane suspectate într-o anchetă privind meciuri trucate.

87 afișări
Imaginea articolului Anchetă privind meciuri trucate în Grecia. Preşedintele Ligii de Fotbal, printre cele 85 de persoane suspecte

Anchetă privind meciuri trucate în Grecia. Preşedintele Ligii de Fotbal, printre cele 85 de persoane suspecte (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Procurorul Eleni Raikou a anunţat vineri, o listă de 70 de persoane suspectate de implicare în meciuri trucate, după ce săptămâna trecută a mai anunţat 15 nume. Printre aceştia se află un fost proprietar al clubului Olympiakos, Athanasios Kanellopoulos, fundaşul internaţionl Avraam Papadopoulos, tot de la Olympiakos, mijlocaşul Kostas Mendrinos, care a evoluat la Olympiakos, dar acum e legitimat la Aris Salonic, arbitrii Dimitris Kalopoulos şi Yiannis Spatha, precum şi un responsabil din cadrul poliţiei.

Cincisprezece persoane, printre care doi preşedinţi de cluburi, au fost inculpate oficial, joi, în cadrul acestei anchete. Suspecţii sunt acuzaţi de fraudă, spălare de bani, pariuri ilegale, constituirea unui grup criminal şi deţinerea ilegală de arme de foc.

Ancheta a fost declanşată în luna octombrie 2010, după sesizările venite de la UEFA privind presupusa implicare a unor persoane în meciuri trucate în Grecia şi în străinătate.

Potrivit presei elene, cipriotul Marios Lefkaritis, vicepreşedinte al UEFA, a declarat că forul european este mulţumit de modul în care se desfăşoară ancheta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici