Andone: A fost un an prost, dar dacă nu vom câştiga finala va fi şi mai prost

Tehnicianul dinamovist Ioan Andone a declarat, joi seară, după calificarea în finala Cupei României, că acest asezon a fost pentru Dinamo unul prost şi în cazul unui eşec în ultimul act al competiţiei, cu Steaua, de la Braşov, va fi şi mai prost.

102 afișări
Imaginea articolului Andone: A fost un an prost, dar dacă nu vom câştiga finala va fi şi mai prost

Andone: A fost un an prost, dar dacă nu vom câştiga finala va fi şi mai prost (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Nu ne gândim încă la finală, mai avem două partide importante, apoi vom trebui să ne facem datoria faţă de suporteri, după cum ne-am prezentat în acest sezon. Important nu e numai trofeul în sine, ci şi ceea ce vom face la anul. E adevărat că am câştigat în Ghencea în campionat, dar acolo a fost altceva, aici contează şi cum ne vom pregăti pentru anul viitor, pentru că nu ne-am dori să jucăm două tururi preliminare. Sper să reuşesc să le transmit jucătorilor ceea ce trebuie pentru finală, pentru că şi Olăroiu are un spirit care se transmite, eu cred că fără el Steaua nu ar fi reuşit să se califice. Să jucăm finala înseamnă mult pentru mine, pentru că a fost un an prost, dar dacă nu vom reuşi să o câştigăm va fi şi mai prost. Sunt însă convins că jucătorii vor face tot ce le stă în putinţă pentru a le oferi suporterilor Cupa", a spus Andone.

Ioan Andone a precizat că este foarte mulţumit de faptul că jucătorii săi au înscris multe goluri în manşa secundă a semifinalei cu Gloria Bistriţa. "Am făcut o partidă bună, în compania unui adversar cu foarte multe nume noi. Nu cunoşteam decât trei jucători după nume. Ne-am făcut jocul şi am fost foarte mulţumit că am înscris multe goluri", a explicat el.

Andone a amintit şi de finala Cupei României din 1990, dintre Dinamo şi Steaua, în care formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare, din care făcea parte şi el, s-a impus, cu scorul de 6-4. "Atunci eram pe val, eram o echipă care băteam Steaua. O să le pregătesc jucătorilor o casetă, să vadă şi ei ce s-a întâmplat atunci, unii dintre ei nici măcar nu erau născuţi. Torje avea un an şi ceva, Alexe avea o lună", a afirmat tehnicianul.

Ioan Andone a menţionat că în opinia sa titlul se va decide în ultima etapă şi că FC Timişoara are jucători care au mai câştigat campionate, au pierdut un singut meci şi se pot impune în meciul din deplasare cu Oţelul Galaţi. "A fost un sezon foarte aglomerat, după care jucătorii au neapărat nevoie de o vacanţă. În iarnă eu eram dispus să renunţ la Torje, când s-au primit oferte, şi voi fi şi acum, dar va fi greu dacă vor veni oferte şi pentru Alexe, pentru că trebuie să tragem neapărat la campionat. Să vedem ce vom face, acum e mai uşor, sunt trei acţionari care pot trece uşor în practică un plan", a mai spus Andone.

Echipa Dinamo Bucureşti s-a calificat în finala Cupei României-Timişoreana, după ce a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 5-1 (2-1), formaţia Gloria Bistriţa, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei, meci transmis în direct de Pro TV. Golurile învingătorilor au fost marcate de V. Munteanu '10, Dănciulescu '27 din penalti, '61 şi Ţucudean '54, '90, în timp ce pentru oaspeţi a înscris Pădurariu, în minutul 45.

În tur, la Bistriţa, Dinamo s-a impus cu scorul de 2-0.

În finala Cupei României-Timişoreana, care va avea loc la 25 mai, la Braşov, Dinamo Bucureşti va întâlni echipa Steaua Bucureşti, care a eliminat, miercuri, formaţia FC Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici