Andone: Dinamo va avea un retur dificil

Antrenorul Ioan Andone a declarat, joi, că actualul lider al Ligii I, Dinamo, va avea un retur dificil, având în vedere că Steaua a realizat cele mai bune transferuri şi în condiţiile în care Rapid şi CFR Cluj vor reuşi să integreze definitiv jucătorii aduşi în vară.

170 afișări
Imaginea articolului Andone: Dinamo va avea un retur dificil

Andone: Dinamo va avea un retur dificil (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

"Cel mai mult s-a întărit Steaua, asta e clar şi trebuie văzut dacă ei pot recupera din avansul lui Dinamo. Pentru Dinamo va fi mai greu cu celelalte echipe, Rapid şi CFR, care au echipe bune. Dacă Rapid şi CFR vor reuşi să îi omogenizeze mai bine pe jucătorii aduşi în vară, atunci va fi foarte greu pentru Dinamo. Oricum la Steaua nu se mai acceptă după atâţia ani să nu câştige titlul", a spus Andone.

Ioan Andone nu consideră un eşec faptul că Dinamo nu a realizat transferuri nici în această iarnă. "E foarte bine că Dinamo restructurează lotul. Când am fost acum un an şi jumătate la Dinamo, erau foarte mulţi jucători, iar jumătate dintre ei doreau să plece, aşa că le-am spus să o facă. E important să păstrezi jucătorii cu caracter, care doresc să rămână şi să câştige campionatul", a adăugat Andone.

Întrebat dacă va prelua o echipă în această iarnă, Andone a răspuns: "Am avut o ofertă din China, dar nu ne-am înţeles, urmează ca din vară să vedem şi să ne îndreptăm spre ţări mai calde. Momentan mă ocup de nişte afaceri".

Ioan Andone a participat, joi, la Gala Laureaţilor Federaţiei Române de Judo şi a precizat că acest sport este benefic fotbaliştilor. "Am prieteni în judo, aşa că era normal să vin. Judo este o disciplină importantă în sportul românesc în general, dar şi în fotbal. Mă ştiu bine cu Marius Vizer, care e preşedintele Federaţiei Internaţionale, să nu mai vorbim de sensei Constantin Niculae, dar şi de Marius Niculae. Sensei Niculae i-a învăţat pe jucători cum să cadă fără să se accidenteze şi a adaptat pregătirea judokanilor pentru fotbal", a explicat Andone.

Sportiva Corina Căprioriu a fost premiată, joi, de către Federaţia Română de Judo pentru performanţele obţinute în sezonul competiţional 2011, în timp ce antrenorul Florin Bercean a fost desemnat tehnicianul anului. Corina Căprioriu, medaliată cu bronz atât la Campionatele Europene, cât şi la cele mondiale, a fost urmată de Alina Dumitru, Andreea Chiţu, Larisa Florian şi Rut Barna în topul celor mai buni sportivi din judo în 2011.

Florin Bercean a fost urmat în clasament de Simona Richter, antrenor secund al lotului olimpic feminin, şi de Gianina Andreica de la CNOPJ Cluj Napoca.

Arbitrul anului a fost desemnat Ioana Babiuc, în timp ce Clubul Sportiv al Armatei Steaua a devansat pe CSM Cluj şi CS Dinamo în clasamentul cluburilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici