Andreea Chiţu: E un sentiment minunat să ştiu că sunt una dintre sportivele importante ale lumii

Andreea Chiţu, medaliată cu argint la Campionatele Mondiale de judo de la Celiabinsk (Rusia), a declarat, joi, la întoarcerea la Bucureşti, că este un sentiment minunat să ştie că este una dintre sportivele importante ale lumii.

83 afișări
Imaginea articolului Andreea Chiţu: E un sentiment minunat să ştiu că sunt una dintre sportivele importante ale lumii

Andreea Chiţu (Imagine: Mediafax Foto)

"Sunt foarte bucuroasă că am obţinut această medalie de argint la Campionatul Mondial, dar sper să nu mă opresc aici. Am căpătat un plus de încredere şi mă bucur să ştiu că sunt una dintre sportivele importante ale lumii. E un sentiment minunat mai ales că eu şi colegele mele, împreună cu antrenorii muncim foarte mult pentru această recunoaştere. Eu m-am antrenat pentru aur, chiar şi antrenorul ne spune mereu că în fiecare clipă a unui antrenament trebuie să visăm la aur. Până la urmă a fost o finală, nu a fost aur. Dar eu spun că am câştigat un argint, nu am pierdut o medalie", a spus Andreea Chiţu pe Aeroportul Henri Coandă.

Ea a explicat că în finala categoriei 52 de kilograme a încercat să se deplaseze cât mai mult, dar adversara ei, Majlinda Kelmendi, a reuşit totuşi să puncteze. "Finala a fost destul de dificilă. Eu ştiind că sportiva din Kosovo e foarte puternică am încercat să duc o luptă tactică, să mă deplasez mai mult ca ea. Însă tocmai pe deplasarea mea ea a reuşit să mă puncteze", a adăugat sportiva în vârstă de 26 de ani.

Lotul de judo al României s-a întors, joi, la Bucureşti, din Rusia. Delegaţia a fost aşteptată la Aeroportul Henri Coandă de secretarul general al Federaţiei Române de Judo, Alexandru Bălgrădean, şi de fosta campionă olimpică Alina Dumitru.

Delegaţia României a cucerit o medalie la CM din Rusia, prin Andreea Chiţu, argint la categoria 52 de kilograme. În vârstă de 26 de ani, Andreea Chiţu mai are în palmares titlul european, cucerit în 2012, medalie de argint la CE din 2013 şi de bronz în 2014, dar şi medalie de bronz la Campionatul Mondial din 2011.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici