Andreea Mitu a învins-o pe Lucie Safarova, locul 7 WTA, la turneul de la Linz

Jucătoarea de tenis Andreea Mitu, locul 95 WTA, a învins-o, marţi, cu scorul de 6-3, 6-4, pe sportiva cehă Lucie Safarova, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 1, în manşa întâi a turneului WTA de la Linz.

1612 afișări
Imaginea articolului Andreea Mitu a învins-o pe Lucie Safarova, locul 7 WTA, la turneul de la Linz

Andreea Mitu a învins-o pe Lucie Safarova, locul 7 WTA, la turneul de la Linz (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Mitu s-a impus într-o oră şi 17 minute şi la capătul acestei partide românca a obţinut al doilea succes din carieră în faţa unei jucătoare din Top 10 WTA, după ce a întrecut-o, în aprilie, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, pe canadianca Eugenie Bouchard, clasată tot pe locul 7 atunci, în Cupa Federaţiei.

"Sunt fericită. Am crezut înainte de meci că pot etala cel mai bun tenis şi pot câştiga. Am fost tristă când am văzut tragerea la sorţi şi că urma să joc cu favorita principală. Dar este bine să ai parte de asemenea provocări", a spus sportiva română după meci.

În faza următoare, Mitu va juca împotriva germanei Anna-Lena Friedsam, locul 118 WTA. Andreea Mitu a câştigat toate cele trei partide disputate până în prezent cu Friedsam.

Românca va primi 2.669 de euro şi 30 de puncte WTA pentru calificarea în turul al doilea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici