Andrei Mărgăritescu şi ceilalţi şase reţinuţi, duşi la Tribunalul Bucureşti

Mijlocaşul dinamovist Andrei Mărgăritescu şi ceilalţi şase reţinuţi în dosarul privind furtul unor maşini de lux, printre care şi Alexandru Magherescu, patronul Clinicii Medicale "Doris", au fost duşi, marţi seară, la Tribunalul Bucureşti, care urmează să decidă dacă vor fi arestaţi preventiv.

270 afișări
Imaginea articolului Andrei Mărgăritescu şi ceilalţi şase reţinuţi, duşi la Tribunalul Bucureşti

Andrei Mărgăritescu şi ceilalţi şase reţinuţi, duşi la Tribunalul Bucureşti (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Surse judiciare au declarat, marţi seară, pentru MEDIAFAX, că printre cei reţinuţi de procurori în acest caz este şi Alexandru Magherescu, patronul Clinicii Medicale "Doris", fostul proprietar al autoturismului Audi A8 care figura ca fiind furat în actele poliţiei, folosit de Andrei Mărgăritescu şi de Cristi Munteanu.

Potrivit surselor citate, Magherescu este acuzat că i-a dat maşina Audi A8, în urmă cu aproximativ doi ani, fostului portar dinamovist Cristi Munteanu, pentru aproximativ 10.000 de euro. Ulterior, omul de afaceri a declarat maşina furată, pentru a încasa asigurarea pe ea.

Surse judiciare au mai spus că, după ce a ţinut o perioadă maşina Audi A8 luată de la Magherescu, Cristi Munteanu a reuşit, cu complicitatea unora dintre inculpaţii din acest doar, să întocmească acte "în regulă" ale maşinii. La începutul anului 2011, Munteanu i-a vândut maşina colegului său de la Dinamo, Andrei Mărgăritescu.

Procurorii îi acuză pe Andrei Mărgăritescu şi pe Cristi Muneanu că sunt "dobânditori de drept ai unei maşini furate", despre care "aveau în mod clar cunoştinţă că face obiectul unei infracţiunui de furt", au mai spus sursele judiciare.

Cei şapte reţinuţi în acest dosar au fost scoşi din sediul Serviciului Furturi auto în jurul orei 22.00, fiind duşi separat, cu câte o maşină, la Tribunalul Bucureşti, escortaţi de poliţişti. Instanţa urmează să judece propunerea procurorilor Parchetului Capitalei de arestare preventivă a celor şapte.

Andrei Mărgăritescu nu a făcut nicio declaraţie la ieşirea din sediul Serviciului Furturi Auto.

Fostul portar dinamovist Cristi Munteanu va fi cercetat în libertate

Anterior, fostul portar dinamovist Cristi Munteanu a plecat de la Serviciul Furturi Auto, după ce a fost audiat în dosarul privind furtul unor maşini de lux, în care este acuzat de tăinuire, procurorii dispunând în cazul lui cercetarea în libertate, cu interdicţie de a părăsi localitatea.

Cristi Munteanu a ieşit din sediul Serviciului Furturi Auto însoţit de avocatul său, care a declarat că probele pe care procurorii le au cu privire la clientul lui nu ar dovedi fapta de tăinuire şi că în acest caz nu ar exista înregistrări. Avocatul a mai spus că în acest caz trebuie lăsată justiţia să îşi urmeze cursul.

În acest dosar, urmărirea penală a fost începută pe numele a nouă persoane, pentru înşelăciune, fals în declaraţii, instigare la fals intelectual şi tăinuire.

Şapte din cele nouă persoane au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, între acestea aflându-se şi Andrei Mărgăritescu. Alte două persoane, între care şi Cristi Munteanu, sunt cercetate în libertate, cu interdicţie de a părăsi localitatea.

Mijlocaşul dinamovist Andrei Mărgăritescu şi fostul portar Cristian Munteanu, alături de alte persoane, au fost audiaţi la Serviciul Furturi Auto.

Marţi dimineaţă, 11 persoane au fost duse la audieri, la Serviciul Furturi Auto din Poliţia Capitalei, în urma a opt percheziţii vizând destructurarea unei reţele specializate în furturi de maşini de lux.

Mărgăritescu, pentru că nu a fost găsit de anchetatori la descinderile făcute în acest caz, a fost ridicat de pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", în jurul orei 17.15, unde urma să se îmbarce cu coechipierii într-o cursă către Cluj-Napoca.

Surse judiciare au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti au emis mandate de aducere pe numele lui Cristi Munteanu, fost portar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, şi al mijlocaşului dinamovist Andrei Mărgăritescu.

Astfel, Parchetul Capitalei a dispus aducerea lui Andrei Mărgăritescu şi a lui Cristian Munteanu, ambii utilizând un autoturism Audi A8 care figurează ca fiind furat în actele poliţiei.

Modul în care a fost procurat acest autoturism, similar cu alte cazuri înregistrate, a condus la identificarea unei reţele de furturi de maşini de lux. În ceea ce priveşte modul de operare a membrilor reţelei, aceştia furau maşinile din străinătate şi le vindeau în România sau declarau fals că maşina luată în leasing le-a fost furată, obţineau asigurarea şi revindeau autoturismul.

Badea despre modul în care Mărgăritescu a fost ridicat de poliţişti: "O gafă, un show mediatic"

Preşedintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea, a criticat modul în care mijlocaşul Andrei Mărgăritescu a fost ridicat de pe Aeroportul Otopeni şi dus la audieri de către poliţişti, susţinând că acţiunea autorităţilor reprezintă "o gafă, un show mediatic", care lezează şi imaginea clubului.

El a explicat că imaginea clubului Dinamo a fost afectată prin faptul că jucătorul era în echipamentul oficial al echipei în momentul în care a fost ridicat de pe Aeroportul Internaţional Otopeni. "Andrei era în treningul oficial al echipei. Până la urmă imaginea aparţine clubului, este o violare indirectă a dreptului de imagine instituţională", a subliniat Badea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici