Andreiana: Bute ne spune să muncim cu cap ca să ajungem ca el!

Pugilistul Răzvan Andreiana, component al lotului olimpic, a declarat că Lucian Bute, campionul mondial IBF, le-a transmis tinerilor boxeri români să fie conştiincioşi şi atenţi şi să muncească mult.

232 afișări
Imaginea articolului Andreiana: Bute ne spune să muncim cu cap ca să ajungem ca el!

Andreiana: Bute ne spune să muncim cu cap ca să ajungem ca el! (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

Meciul lui Lucian Bute cu Jean Paul Mendy, în care românul şi-a păstrat cu succes pentru a opta oară centura mondială IBF la categoria supermijlocie, a fost urmărit de lângă ring şi de componenţii lotului olimpic de box.

Bute îi cunoaşte foarte bine pe mai tinerii pugilişti români, el vizitându-i mereu când vine în ţară şi le dă sfaturi dacă aceştia vor să ajungă ca el, la profesionişti. "Când vine în ţară, vine la noi la antrenamente şi ne zice să fim conştiincioşi şi să fim atenţi. Ne spune să muncim cu cap cum a făcut şi el, ca să ajungem ca el. Şi aşa şi este, el a muncit mult ca să ajungă unde a ajuns acum", a spus Răzvan Andreiana unul dintre componenţii lotului olimpic.

Gala de la Romexpo a urmărită cu interes de cei care vor reprezenta România la Mondialele din septembrie din Azerbaidjan şi apoi la Olimpiada de la Londra, aceştia având ce învăţa de la cei care au boxat în gală. "Am stat chiar lângă ring. Un meci frumos a făcut şi Simion, dar toată lumea a venit pentru Bute. Cel mai bun şi-a spus cuvântul. Mă aşteptam să câştige prin KO dar nu aşa repede, ci prin repriza a 7-a sau a 8-a. Bute nu are un stil dificil de a boxa dar îi păcăleşte uşor pe adversari. L-a tatonat cu braţul din faţă şi apoi i-a dat la punct fix cu braţul din spate. Şi când i-a dat l-a pus joc. E cea mai periculoasă lovitură, în ureche... Am avut ce vedea şi ce învăţa de la meciul lui. A fost o gală frumoasă şi a fost frumos că a venit să boxeze în România", a adăugat Andreiana.

Fostul campion european la cadeţi, vicecampion mondial la tineret şi ocupant al locului III la europenele de seniori, Răzvan Andreiana speră şi el ca în câţiva ani să treacă la profesionişti, ca Bute: "După Olimpiadă, unde sper să fac treabă, o să văd dacă trec şi eu la profesionişti. Eu unul mă văd trecând, deşi a diferit faţă de ce facem noi, mai ales că se boxează fără cască şi te poţi accidenta mai uşor. Îţi poate sparge arcada chiar şi cu capul, cum a încercat adversarul lui Simion şi nu te mai lasă să boxezi... La profesionişti se boxează pe bani mulţi nu numai pe medalii, dar îţi trebuie şi un manager bun".

Răzvan Andreiana va împlini 21 de ani săptămâna viitoare, iar în aceste zile se pregăteşte la Bascov împreună cu lotul olimpic pentru Campionatele Mondiale şi pentru Jocurile Olimpice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici