Andy Murray a renunţat la colaborarea cu antrenorul Ivan Lendl

Tenismenul britanic Andy Murray, aflat pe locul 16 în clasamentul mondial ATP, a anunţat vineri că nu va mai colabora cu antrenorul Ivan Lendl, relatează site-ul BBC News.

311 afișări
Imaginea articolului Andy Murray a renunţat la colaborarea cu antrenorul Ivan Lendl

Andy Murray a renunţat la colaborarea cu antrenorul Ivan Lendl

"Îi sunt recunoscător lui Ivan pentru tot ajutorul şi îndrumarea pe care mi le-a oferit de-a lungul anilor, am avut mare succes şi am învăţat multe formând o echipă. Acum mă concentrez asupra pregătirii pentru Australia şi pentru revenirea în competiţie, cu echipa pe care o am", a transmis Murray, prin intermediul site-ului oficial.

Ivan Lendl va continua să lucreze cu Federaţia Americană de Tenis (USTA), pentru dezvoltarea tinerilor jucători. "Îi doresc mult succes lui Andy. Am avut o perioadă foarte bună şi ne-am distrat foarte mult", a precizat Lendl.

Andy Murray (30 de ani) a fost antrenat de către Ivan Lendl în perioada 2012-2014 şi a înregistrat trei succese majore (Wimbledon 2013, US Open 2012 şi Jocurile Olimpice de la Londra 2012).

Cei doi au reluat colaborarea în vara anului 2016, pe durata sezonului de iarbă, după despărţirea britanicului de antrenoarea Amelie Mauresmo. Ulterior, Murray s-a impus în turneul de la Wimbledon şi a cucerit a doua medalie olimpică de aur din carieră, ajungând pentru prima dată lider mondial.

Ivan Lendl, un american în vârstă de 57 de ani născut în Cehia, este un fost tenismen care a ocupat locul 1 în clasamentul mondial şi a câştigat opt titluri de Mare Şlem.

Andy Murray va continua să lucreze alături de britanicul Jamie Delgado. Murray vrea să revină în circuitul ATP cu ocazia turneului de la Brisbane, din luna ianuarie, după o pauză prelungită cauzată de o accidentare la şold. Ultimul meci oficial disputat de către britanic a fost sfertul de finală de la Wimbledon din luna iulie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici