Andy Murray a trecut în turul doi la turneul de tenis de la Rotterdam

Fostul lider mondial ATP, Andy Murray, a debutat luni seara la turneul de tenis de la Rotterdam cu o victorie în faţa olandezului Robin Haase, în trei seturi, după ce fusese condus la capătul primului set.

235 afișări
Imaginea articolului Andy Murray a trecut în turul doi la turneul de tenis de la Rotterdam

Turneul ATP 500 de la Rotterdam a debutat luni cu meciurile din primul tur. Chiar dacă pe tabloul competiţiei masculine ATP 500 dotate cu premii totale de 980.580 euro iau startul nume mari ale momentului, precum Mdevedev, Tsitsipas, Zverev sau Rublev, aceştia fiind primi 4 favoriţi, capul de afiş al primei zile a fost ţinut de confruntarea dintre britanicul Andy Murray (123 ATP) şi olandezul Robin Haase (193 ATP), ambii beneficiari ai unei invitaţii de participare din partea organizatorilor.

A fost cea de a 6-a confruntare a celor doi, Murray conducând cu 4-1 în întâlnirile directe. Britanicul a început slab şi a pierdut rapid două game-uri pe propriul serviciu, Haase adjudecându-şi primul set cu 2-6.

Setul 3 a fost unul tipic unei confruntări de vârf, Murray servind mult mai bine, la fel ca şi Haase, nici unul nereuşind să realizeze break-ul.

Asta a dus setul în tiebreak, unde Muray şi-a câştigat toate mingile pe propriul serviciu şi a luat şi două minibreak-uri, egalând la seturi.

Intrat serios în mână, Andy Murray s-a dezlănţuit în setul decisiv, de la 0-3 pentru Haase, a revenit şi i-a luat de trei ori serviciul olandezului, câştigând setul şi meciul, cu 2-6, 7-6, 6-3.

În turul următor, al optimilor de finală, Murray are toate şansele să îl întâlnească pe rusul Andrey Rublev (23 ani), favorit numărul 4 şi număr 8 ATP, care se va confrunta marţi, în primul tur, cu americanul Marcos Giron (27 ani, 80 ATP), sportiv venit din calificări.

În urma calificării în turul 2, Andy Muray şi-a asigurat un cec de 20.000 euro şi 45 puncte ATP, în timp ce Haase pleacă acasă cu 11.500 de euro.

Celelalte rezultate ale primei zile:

  • Nishikori - Auger Aliassime 7-6, 6-1
  • Basilashvili - Norrie 0-6, 3-6
  • Fucsovics - Opelka 7-6, 6-7, 7-6

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici