Andy Murray, înainte de turneul de la Rotterdam: Sunt foarte motivat să concurez din nou

  • Fostul număr 1 mondial în clasamentul ATP, britanicul Andy Murray, revine pas cu pas în turneele de tenis importante, după operaţia la şold suferită în 2019.
  • Începând de luni, acesta participă la turneul ATP 500 ABN Amro de la Rotterdam, pe care l-a câştigat în 2009.
205 afișări
Imaginea articolului Andy Murray, înainte de turneul de la Rotterdam: Sunt foarte motivat să concurez din nou

Sursa foto: Mediafaxfoto

Ultima dată când Andy Murray a concurat la Rotterdam era în mod constant plasat în Top 5 al clasamentului ATP şi lupta pentru titluri săptămânal.

Acum, numărul 121 mondial îşi continuă revenirea, după operaţia de şold din 2019, şi se declară pur şi simplu fericit că poate concura la acest nivel.

„Sunt foarte motivat să mă întorc din nou în turnee. Fizic mă simt bine, ceea ce este cel mai important lucru ”, a spus Murray, într-un interviu acordat pentru atptour.com.

„Evident, următorul lucru şi cel mai important pentru mine este să am cât mai multe meciuri şi să încep să câştig din nou turnee”, a completat acesta.

Murray şi-a început sezonul în februarie la un eveniment ATP Challenger Tour din Biella, Italia. Scoţianul nu a putut însă să participe la Australian Open şi la turneele de încălzire, fiind diagnosticat pozitiv la COVID-19.

Tenismenul britanic susţine că a fost afectat mental de refuzul autorităţilor australiene de a-l primi la turneele de la antipozi.

„Să fiu sincer, aş spune că a fost mai greu mental, decât fizic. În mod evident, mi-a afectat puţin şi tenisul, deoarece carantina a venit la sfârşitul unei perioade lungi de antrenament. (...) M-am antrenat din greu timp de 10 săptămâni şi mă simţeam foarte bine şi, apoi, dintr-o dată nu am mai avut voie să fac nimic. Nu mi s-a permis să ies din casă, iar asta mi-a afectat, evident, şi latura fizică, dar şi cea mentală”, a mai spus Murray.

Murray debutează luni la Rotterdam în faţa unui adversar familiar, veteranul olandez Robin Haase, pe care îl conduce cu 4-1 în întâlnirile directe. Prima lor întâlnire, pe care a câştigat-o Haase, a fost la Rotterdam acum 13 ani.

„Îmi place foarte mult la Rotterdam. Au schimbat întreaga configuraţie. Este păcat că fanii nu sunt aici, dar cred că au făcut o treabă grozavă cu arena centrală. Au făcut un efort real pentru a încerca să creeze o atmosferă, ceea ce este dificil, mai ales acum fără fani”, a mai arătat mulţumit Murray.

„Cred că, având în vedere circumstanţele, au făcut o treabă foarte bună pentru jucători şi trebuie să le mulţumim tuturor celor implicaţi”, mai spune el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici