Angel Maria Villar, preşedinte interimar al UEFA

Spaniolul Angel Maria Villar, vicepreşedinte al UEFA, va conduce forul european până la organizarea unor alegeri sau cel puţin până la întrunirea Comitetului Executiv, în urma deciziei FIFA de a-l suspenda pe preşedintele Michel Platini din toate activităţile legate de fotbal pentru opt ani.

140 afișări
Imaginea articolului Angel Maria Villar, preşedinte interimar al UEFA

Angel Maria Villar, preşedinte interimar al UEFA (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Potrivit marca.com, UEFA nu a desemnat un preşedinte interimar după suspendarea de 90 de zile primită, la 8 octombrie, de Platini din partea Comisiei de Etică a FIFA, aşteptând o decizie definitivă în acest caz. Luni, preşedintele demisionar al FIFA, Joseph Blatter, şi şeful UEFA, Michel Platini, au fost suspendaţi pentru opt ani din toate activităţile fotbalistice de Comisia de Etică a forului mondial, pentru "conflict de interese" şi "plată neloială". Platini a primit 1,8 milioane de euro din partea lui Blatter în 2011, pentru o activitate de consilier încheiată în 2002, fără contract scris.

În această situaţie, Villar, 65 de ani, prim-vicepreşedinte al UEFA, preia atribuţiile preşedintelui UEFA.

În schimb, la FIFA, camerunezul Issa Hayatou, vicepreşedinte al forului mondial şi preşedinte al Confederaţiei Africane de Fotbal (CAF), a preluat, la 8 octombrie, atribuţiile preşedintelui Joseph Blatter, imediat ce elveţianul a fost supendat provizoriu pentru 90 de zile de Comsia de Etică.

Alegerile pentru preşedinţia FIFA vor avea loc la 26 februarie 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici