Angelique Kerber dă semne că este, din nou, o forţă în tenisul feminin după fabuloasa finală de Mare Şlem în care a detronat-o pe Serena William

Angelique Kerber a avut nevoie de un an pentru a se regăsi şi a face din nou senzaţie în circuitul WTA, după fabulosul 2016 în care a detronat-o, pe teren, în finale de Mare Şlem şi în clasamentul mondial pe Serena Williams.

401 afișări
Imaginea articolului Angelique Kerber dă semne că este, din nou, o forţă în tenisul feminin după fabuloasa finală de Mare Şlem în care a detronat-o pe Serena William

Angelique Kerber dă semne că este, din nou, o forţă în tenisul feminin după fabuloasa finală de Mare Şlem în care a detronat-o pe Serena William

A 22-a jucătoare a momentului s-a calificat, vineri, în finala turneelui de categorie International de la Sydney, după 6-2, 6-3 în faţa Camilei Giorgi.

"Angie" nu a mai jucat o finală WTA din luna aprilie a lui 2017, de la Monterrey, unde a înregistrat o singură victorie în faţa unei sportive din Top 50 - la Carla Suarez Navarro (25 WTA la acel moment) şi s-a înclinat în finală în faţa rusoaicei Anastasia Plavlyuchenkova (16 WTA).

Sportiva din Germania s-a schimbat complet după ce, la jumătatea lunii noiembrie, a anunţat că l-a cooptat în echipă pe Wim Fissette, antrenorul Simonei Halep din 2014. Dacă 2017-le l-a terminat cu şase meciuri pierdute din şapte jucate, în 2018 Kerber a câştigat toate meciurile jucate, seria sa de victorii ajungând acum la borna cu numărul opt. 'Angie' şi-a făcut încălzirea la Cupa Hopman - o competiţie mixtă pe naţiuni, unde a concurat alături de Sascha Zverev. Le-a învins pe Mertens, Bouchard, Gavrilova şi Bencic, iar cu încrederea dată de finala jucată acolo a prins aripi în oraşul Jocurilor Olimpice din 2000.

Kerber le-a amintit oamenilor din tenis de faptul că porecla ei este "Iron Lady": în primul meci de la Sydney a salvat două mingi de meci în faţa Safarovei (31 WTA), a luat la mare luptă setul doi - în tiebreak şi apoi a defilat în decisiv. A continuat turneul cu o nouă revenire de la 0-1 la seturi în faţa lui Venus Williams şi un nou set decisiv ucis fără milă, în care a avut trei mingi de 6-0. Acest meci a marcat doar al doilea succes în faţa unei sportive din Top 5 în 15 luni! În 'sferturi', Cibulkova, a 26-a jucătoare a lumii, i-a smuls doar patru game-uri, iar Camila Giorgi, care tocmai le învinsese pe Kvitova şi Radwanska, a câştigat cinci jocuri în semifinală.

Finala de sâmbătă i-o va aduce ca adversară nemţoaicei pe Ashleigh Barty (19 WTA, Australia). La Australian Open, Kerber concurează pe 'sfertul morţii' - o secţiune de tabloiu cu Muguruza, Şarapova, Radwanska şi Sevastova - pe jumătatea Simonei Halep, fiind o posibilă adversară pentru semifinale pentru liderul mondial.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici