Anghel Iordănescu, selecţionerul României: Am ratat un meci amical cu Anglia înainte de EURO 2016

Anghel Iordănescu, selecţionerul naţionale de fotbal a României, a precizat, vineri, la DolceSport, că naţionala ar fi putut să joace un meci amical cu Anglia înainte de EURO 2016, dacă Liga Profesionistă de Fotbal şi-ar fi dat acordul pentru această dată neoficială în calendarul FIFA.

457 afișări
Imaginea articolului Anghel Iordănescu, selecţionerul României: Am ratat un meci amical cu Anglia înainte de EURO 2016

Anghel Iordănescu, selecţionerul României: Am ratat un meci amical cu Anglia înainte de EURO 2016!

"Am ratat un meci amical cu Anglia. Am fost întrebat de Roy Hodgson (n.r.-selecţionerul naţionalei engleze) dacă dorim să jucăm pe 22 mai în Anglia cu naţionala. N-am putut să dăm un răspuns pozitiv, aşa că Anglia s-a orientat spre un meci cu Turcia. Problema e că Liga Profesionistă de Fotbal nu s-a pronunţat dacă va devansa sau nu competiţia. Personal, regret acest lucru. Cum vă explicaţi că Franţa şi Anglia joacă meciuri amicale când nu sunt date oficiale FIFA, şi noi nu putem?", a precizat Iordănescu.

"Comitetul Executiv susţine total programul pe care l-am prezentat în octombrie. Aproape toată lumea şi-a dat acordul, dar din păcate nu a fost votat, dintr-un motiv pe care nu l-am înţeles. Am cerut ca finalul campionatului să fie devansat cu o săptămână pentru a le putea da jucătorilor o vacanţă de 6-7 zile înainte de EURO. Pentru ca jucătorii să poată pleca în pregătiri cu un tonus bun. La ultima şedinţă a CEx, preşedintele Ligii nu a fost prezent şi a trebuit să amânăm luarea unei decizii. Suntem singura echipă din grupa noastră care nu are adversari fixaţi. Franţa va avea 4 meciuri amicale până la EURO. Concret, piedica vine de la Ligă, deşi domnul Iorgulescu a anunţat că susţine echipa naţională necondiţionat. Dar nici până acum Liga nu a luat o decizie privind comprimarea calendarului intern", a declarat Iordănescu la Dolce Sport.

"Mai mult, am avut o posibilitate să jucăm şi cu Olanda, dar nu s-a putut din cauza faptului că nu se ştia dacă vom putea aduce jucătorii din străinătate. Nefiind dată FIFA, ne-am temut şi de faptul că Steaua ne va face din nou figura, să nu ne dea jucătorii", a adăugat selecţionerul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici