Anglia – Senegal şi Olanda – SUA, primele două meciuri din optimile de finală ale Cupei Mondiale

Anglia şi SUA şi-au asigurat marţi seara prezenţa în optimile de finală ale Cupei Mondiale, după ce au obţinut victorii în faţa Ţării Galilor (3-0), respectiv Iarnului (1-0), în etapa a treia a Grupei B.

524 afișări
Imaginea articolului Anglia – Senegal şi Olanda – SUA, primele două meciuri din optimile de finală ale Cupei Mondiale

Rashford

20 de minute intense în startul confruntării britanice, minute în care Rashford a ratat singur cu portarul, Phil Phoden a şutat din marginea careului puţin pe lângă, la fel cum a făcut şi Harry Maguire, care a lovit cu capul, după o lovitură liberă.

_____
La Doha, Statele Unite au năvălit din prima peste iranieni, procurând mai multe ocazii importante, finalizate imprecis de Musah, Pulisic sau Weah.

_____
La Al Rayyan, în derby-ul Britaniei, Anglia domină copios şi a doua jumătate a primei reprize, dar mai mult la posesie, pentru că niciuna din iniţiativele ofensive nu pune în pericol real poarta galeză. Englezii termină primele 45 de minute cu o posesie de 74%, în timp ce galezii au trimis un singur şut spre poarta adversă şi acela pe lângă.

_____
Americanii domină şi ei şi îi ţin departe de poarta proprie pe iranieni, care nu au trimis nici măcar un şut spre buturile adverse în întreaga repriză.

În schimb, la a 7-a încercare de a forţa deschiderea scorului, o centrare în careu e recentrată cu capul de Sergino Dest, iar Christian Pulisic trimite mingea în poartă (0-1, min. 38).

Yankeii se pot considera calificaţi la acest scor, cu care intră la vestiare, pentru că golul marcat de Timothy Weah în al 7-lea minut de prelungire a fost anulat pe motiv de offside.

_____
Englezii revin decişi să nu lase la voia sorţii calificarea, Rashford deschizând festivalul de goluri cu o lovitură liberă executată impecabil, Dani Ward fiind neputincios în faţa unei traiectorii pe care nu avea cum să se interpună (1-0, min 50).

Peste doar 2 minute, Rashford fură o minge în preajma careului galez, mingea ajunge la Kane, care o pune în faţa porţii, fără să ridice capul din pământ, la întâlnire cu Phoden, care nu ratează cu poarta goală (2-0, min. 52).

Galezii sunt aproape de a reduce din handicap, când un şut al lui Kieffer Moore e deviat de Maguire, care e salvat de la un autogol ruşinos de portarul Pickford.

Rashford calmează definitiv lucrurile în minutul 68, când după o acţiune personală, a pătruns în careu de unde a şutat printre picioarele lui Dany Ward, pentru 3-0.

Tot Rashford e cel care e la un pas de primul hat trick în Qatar, execuţia sa din minutul 72 nereuşind să-l învingă de data aceasta pe Ward.

_____
În confruntarea dintre SUA şi IRAN, intens politizată înainte de meci, americanii au continuat să îşi creeze situaţii în preajma porţii iraniene, pe fondul unei mai bune posesi a acestora din urmă.

Iranienii se apropie şi ei sporadic de poarta adversă, dar americanii resping cu atenţie tentativele de atac spre poarta apărată de Turner.

Yunus Musah are şi el oportunitatea de a dubla avantajul, în minutul 69, dar lovitura liberă executată de acesta duce mingea peste poarta iraniană.

Presaţi de timp, iranienii fac presiuni din ce în ce mai mari, asumându-şi riscuri în defensivă. Meciul este prelungit cu 9 minute suplimentare, iar americanii acceptă parţial dominarea, concentrându-se pe a creşte densitatea în prorpiul careu.

_____
Între timp se încheie meciul de pe Ahmad bin Ali Stadium, englezii obţinând calificarea în optimi, de pe primul loc al Grupei B, urmând să întâlnească Senegalul.

_____
Pe Al Thumama Stadium, Pulisic şi compania reuşesc totuşi să ţină mingea departe de poarta proprie, dar iranienii au totuşi o ocazie la centrarea din lovitură liberă ce l-a găsit liber pe Morteza Pouraliganji, care a trimis cu capul în plasa laterală, de la semiînălţime.

Dramatismul atinge cote maxime la ultima fază a meciului, când la o pătrundere în careu a lui Mehdi Taremi iranienii cer lovitură de pedeapsă. Arbitrul VAR analizează faza şi decide că nu e cazul unui penalty.

Cu mari emoţii, Statele Unite obţin în cele din urmă victoria şi calificarea, urmând să joace în optimile de finală cu Olanda.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici