Aniversare la Steaua Bucureşti: Acum 34 de ani clubul cucerea Supercupa Europei

Steaua Bucureşti câştiga în urmă cu 34 de ani, pe 24 februarie 1987, Supercupa Europei, cu un gol marcat de Gheorghe Hagi, în finala cu FC Dynamo Kyiv.

101 afișări
Imaginea articolului Aniversare la Steaua Bucureşti: Acum 34 de ani clubul cucerea Supercupa Europei

Sursa foto: csasteaua.ro

24 februarie este o zi la fel de importantă pentru istoria fotbalului românesc şi pentru fanii echipei Steaua Bucureşti ca şi 7 mai.

Este ziua în care Steaua Bucureşti îşi adăuga în palmares, după Cupa Campionilor Europeni din 1986, şi Supercupa Europei, cucerită la Monaco, în partida cu FC Dynamo Kyiv, câştigată cu 1-0, după golul marcat de Gheorghe Hagi, care a înscris în minutul 44, din lovitură liberă.

Ziua de 24 februarie este o zi memorabilă pentru Steaua Bucureşti şi datorită unei performanţe mai recente. La această dată, cu 16 ani în urmă, în 2005, Steaua Bucureşti elimina pe Valencia C.F, deţinătoarea
en-titre a Cupei UEFA, la Bucureşti, în faza şaisprezecimilor Ligii Campionilor. După înfrângerea cu 0-2 la Valencia, Walter Zenga & Co se calificau la capătul unui meci decis la lovituri de departajare, după ce
Andrei Cristea semna o dublă, în timpul regulamentar de joc.

Steaua elimina atunci pe campionii în exerciţiu, furnizând surpriza ediţiei, câştigată în cele din urmă de Liverpool, în faţa lui AC Milan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici