ANS va sancţiona Federaţia Română de Box în cazul pugiliştilor

Preşedintele ANS, Octavian Belu, a declarat, luni, că va convoca de urgenţă Colegiul Director pentru a analiza situaţia celor trei pugilişti excluşi pe viaţă din boxul amator după ce au încercat să fure dintr-un magazin din Chicago, afirmând că se vor lua măsuri şi împotriva federaţiei.

2 afișări
Imaginea articolului ANS va sancţiona Federaţia Română de Box în cazul pugiliştilor

ANS va sancţiona Federaţia Română de Box în cazul pugiliştilor

"Măsurile pe care putem noi să le luăm ca instituţie sunt în legătură strictă cu federaţia. Vom solicita excluderea celor trei sportivi din loturile în care sunt şi vom cere federaţiei să întrerupă relaţia cu ei. Voi convoca de urgenţă Colegiul ANS şi vom lua atitudine şi faţă de federaţie, pentru că oricât ar fi greşeala individuală, supravegearea sportivilor şi modul în care s-au gestionat problemele la faţa locului este responsabilitatea federaţiei. Vom analiza toate aceste date şi vom lua o decizie. Vom sancţiona şi federaţia", a declarat, pentru MEDIAFAX, Octavian Belu, adăugând că "este o faptă foarte gravă, mai ales că în sport astfel de întâmplări sunt extrem de rare".

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport consideră că atât federaţia, cât şi antrenorii sunt responsabili de faptul că nu au supravegheat cu atenţie selecţia pentru loturile naţionale. "Sunt lucruri care nu pot rămâne fără efect. Sper ca pe viitor federaţia să facă o selecţie mult mai riguroasă a tinerilor care sunt promovaţi în loturile respective. Aceste tulburări de comportament sunt, dacă nu previzibile, măcar pot fi eliminate printr-o mai mare atenţie din partea celor care îi selecţionează la loturi, la cluburi", a afirmat oficialul ANS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici