Antrenor demis în Anglia după şase luni. A câştigat Liga Campionilor în trecut

Antrenorul spaniol Rafael Benítez a fost demis de la conducerea echipei engleze Everton, după înfrângerea suferită cu scorul 2-1, în faţa echipei Norwich City, care nu mai câştigase un meci de 8 etape. Rafa Benitez a fost cel de al 5-lea tehnician al clubului în ultimii 6 ani.

444 afișări
Imaginea articolului Antrenor demis în Anglia după şase luni. A câştigat Liga Campionilor în trecut

Antrenor demis în Anglia după şase luni

Înfrângerea de la Norwich face ca Everton să fi obţinut doar cinci puncte din ultimele 12 meciuri, ceea ce o plasează pe locul 15, la doar şase puncte de zona retrogradării. Benítez pleacă cu un procentaj de victorii de 26% - cel mai slab bilanţ al unui manager de la cel de al treilea mandat al lui Howard Kendall la club.

„Everton Football Club poate confirma plecarea lui Rafael Benítez din funcţia de manager al primei echipe", se arată într-un scurt comunicat al clubului. „Benítez, care s-a alăturat lui Everton în iunie 2021, a părăsit clubul cu efect imediat. O actualizare cu privire la un înlocuitor permanent va fi făcută în timp util."

Duncan Ferguson, care a preluat temporar conducerea după demiterea lui Marco Silva, fostul manager Roberto Martínez - care a fost demis de patronul Moshiri în 2016 - fostul antrenor al Granadei, Diego Martínez, José Mourinho, Niko Kovac şi Wayne Rooney ar putea fi luaţi în considerare de către proprietarul lu Everton.

Fanii lui Everton au desfăşurat un banner la Carrow Road cerând ca Benítez să „plece din clubul nostru" şi şi-au îvăzut dorinţa îndeplinită duminică, fostul antrenor al lui Liverpool rezistând puţin peste şase luni din contractul său de trei ani.

Benítez a devenit cea mai controversată numire managerială din istoria lui Everton şi doar al doilea om care a condus atât Everton, cât şi Liverpool, după Willian Edward Barclay, în secolul al XIX-lea.

El a primit ameninţări personale înainte de a semna contractul în iunie 2021, iar poliţia din Merseyside a investigat un banner care avertiza „Ştim unde locuieşti", dar care a fost lăsat în faţa casei greşite din apropierea casei familiei spaniolului.

Cu toate acestea, în vârstă de 61 de ani, Benitez a fost întâmpinat cu căldură înainte de primul său meci acasă, dar rezultatele nu l-au ajutat.

Rafael Benitez a câştigat Liga Campionilor cu Liverpool.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici