„Antrenor principal la Steaua". Proiectul de acordare a titlului de cetăţean de onoare lui Cornel Dinu a fost retras şi publicat fără greşeli

Proiectul de hotărâre prin care se acordă titlul de cetăţean de onoare lui Cornel Dinu a fost retras pentru a fi publicat în varianta corectă. Iniţial se spunea că Dinu este „antrenor principal la Steaua", în realitate el fiind „o legendă a clubului Dinamo”.

1589 afișări
Imaginea articolului „Antrenor principal la Steaua". Proiectul de acordare a titlului de cetăţean de onoare lui Cornel Dinu a fost retras şi publicat fără greşeli

„Antrenor principal la Steaua". Proiectul de acordare a titlului de cetăţean de onoare lui Cornel Dinu a fost retras şi publicat fără greşeli

Direcţia „Cultură, Învăţământ, Turism“ din cadrul Primăriei Capitalei a transmis, luni, că regretă greşeala apăruta în documentaţia Proiectului de hotărâre prin care, în şedinţa Consiliului General al Capitalei, de joi, 14 noiembrie, se propune acordarea titlului de cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti lui Cornel Dinu.

„Proiectul a fost retras de pe site-ul instituţiei şi va fi republicat în varianta actualizată”, au transmis reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Totodată, Direcţia de Cultură din cadrul Primăriei Capitalei şi-a cerut scuze lui Cornel Dinu, „o glorie a fotbalului românesc, dar şi fanilor echipei din Şoseaua Ştefan cel Mare”.

„Legenda a clubului Dinamo Bucureşti, pentru care a jucat şi antrenat, având 454 de meciuri în Liga 1 şi 53 de goluri marcate, dar şi căpitan şi antrenor al echipei naţionale, de numele lui Cornel Dinu se leagă multe momente de bucurie ale fanilor sportului cu balonul rotund”, au mai transmis reprezentanţii Primăriei Capitalei.

În varianta iniţială a referatului de aprobare din proiectul de hotărâre se vorbea despre Cornel Dinu ca fiind „antrenor principal la Steaua Bucureşti".

„Corneliu Constantin Dinu (n 2 august 1948, Târgovişte), cunoscut sub numele de Cornel Dinu, este un fost jucător şi antrenor de fotbal român. A fost antrenor principal la Steaua Bucureşti, apoi a mai antrenat CS Târgovişte, ASA Târgu Mureş, Oţelul Galaţi U Cluj şi FC Olt şi a fost selecţioner a echipei naţionale de fotbal al României în campania de calificare la Campionatul Mondial de Fotbal 1994, drept pentru care a şi fost decorat cu Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a", se arata în raportul iniţial de aprobare semnat de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Ulterior, în raportul de specialitate, cei din Primărie precizează că Dinu a „debutat la echipa din oraşul naţional, Metalul Târgovişte. La seniori a jucat numai pentru Dinamo Bucureşti, având 454 de meciuri în Liga I şi 53 de goluri marcate. A fost mulţi ani căpitanul echipei naţionale, pentru care a jucat de 75 de ori şi a marcat 7 goluri. A fost titular în echipa României la Campionatul Mondial de Fotbal 1970".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici