Antrenorul Carlo Ancelotti, demis de la Napoli, la doar câteva ore după o victorie în Champions League

Clubul Napoli a anunţat, marţi seara, demiterea antrenorului Carlo Ancelotti. Decizia a venit la doar câteva ore după ce echipa italiană a învins-o pe Genk, scor 4-0, şi s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

881 afișări
Imaginea articolului Antrenorul Carlo Ancelotti, demis de la Napoli, la doar câteva ore după o victorie în Champions League

Sursa FOTO: Profimedia Images

"Clubul Napoli a decis să îl revoce din funcţia de manager tehnic al primei echipe pe domnul Carlo Anceloti. Relaţia de prietenie şi respect reciproc între preşedintele Aurelio De Laurentiis şi Carlo Ancelotti rămâne intactă", a transmis clubul Napoli, pe Twitter.

După victoria cu Genk, Carlo Ancelotti a declarat că nu ştie dacă va mai rămâne în funcţia de antrenor şi că va avea o discuţie cu preşedintele Aurelio De Laurentiis, miercuri. Decizia a fost luată mai rapid decât preconiza tehnicianul.

"Nu ştiu dacă voi mai fi antrenor aici şi la meciul de sâmbătă. Vom face o evaluare, alături de preşedinte, mâine. Eu nu am demisionat niciodată în carieră şi nu o voi face. Această echipă are calitate şi a demonstrat în Liga Campionilor", declara Ancelotti, potrivit Sky Sports Italia.

Înainte de victoria contra lui Genk, Napoli a avut o serie de nouă meciuri fără succes.

Demiterea lui Carlo Ancelotti este pusă şi pe seama conflictului care a existat între preşedintele clubului şi jucătorii echipei. Aurelio De Laurentiis le-a ordonat fotbaliştilor săi să intre în cantonament după remiza cu Salzburg, scor 1-1, din Liga Campionilor, însă aceştia, împreună cu antrenorul, au decis să meargă acasă. Presa din Italia a scris că jucătorii au primi amenzi considerabile, iar relaţia dintre preşedinte şi tehnician a avut de suferit.

Carlo Ancelotti a pregătit-o pe Napoli de la începutul sezonului 2018/2019. El a terminat pe locul secund în ediţia precedentă de campionat din Italia, însă rezultatele mai slabe în Serie A au apărut în actuala stagiune, echipa fiind pe locul 7, după 15 runde, cu 21 de puncte. În schimb, italienii au obţinut calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, marţi, după ce au învins Genk, scor 4-0.

Potrivit presei din Italia, principalul favorit pentru preluarea băncii tehnice a lui Napoli este Gennaro Gattuso, liber de contract după despărţirea de AC Milan, la finalul sezonului trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici