Antrenorul Garbinei Muguruza: "Halep e foarte puternică din punct de vedere mental". "Simonei nu i se poate pune eticheta de chocker "

Sam Sumyk, omul din spatele celei mai importante rivale a lui Halep, a vorbit pentru ProSport despre finişul sezonului de zgură.

2866 afișări
Imaginea articolului Antrenorul Garbinei Muguruza: "Halep e foarte puternică din punct de vedere mental". "Simonei nu i se poate pune eticheta de chocker "

Antrenorul Garbinei Muguruza: "Halep e foarte puternică din punct de vedere mental". "Simonei nu i se poate pune eticheta de chocker "

Simona Halep şi Garbine Muguruza s-au antrenat împreună, luni, la Foro Italico. Ambele au şanse matematice de a pleca de la Roma cu numărul unu în buzunar şi, totodată, cu primul loc pe lista capilor de serie pentru Roland Garros. Mai mult, ambele jucătoare ţintesc titlul la Paris şi intră pe lista scurtă a favoritelor pentru French Open. Sam Sumyk, antrenorul ibericei, revenit în loja jucătoarei cu câte un titlu de Mare Şlem la Roland Garros şi Wimbledon după o pauză determinată de probleme personale, a vorbit pentru ProSport despre cele două jucătoare care au împărţit Terenul 8, spre deliciul fanilor.

"Nivelul este atât de similar, încât în acest moment poţi spune că pentru toate aceste turnee mari pe zgură, oricine este pe tablou poate câştiga. Toate sunt favorite - în egală măsură, şi totodată, nu sunt favorite. Poate fi oricine, mai ales la Paris şi asta complică lucrurile pentru fiecare dintre noi", afirmă francezul în vârstă de 51 de ani, pentru ProSport.

"Simona şi Garbine sunt două jucătoare care pot juca foarte bine pe zgură. Nu o fac întotdeauna. Dacă va fi în sfârşit anul Simonei sau va fi din nou anul lui Garbine la Paris, este de pus în categoria - mare necunoscută. Cu siguranţă, ele sunt pe lista fetelor la care te aştepţi să ajungă departe în turneu. Eu sper ca ambele să poată ajunge în finală".

Antrenor experimentat, cu nume grele în CV precum Azarenka, Bouchard, Zvonareva şi - acum - Muguruza, Sumyk o place, o admiră şi, mai ales, o respectă pe Simona Halep.

"Simonei nu i se poate pune eticheta de chocker, de jucătoare care ratează ocaziile mari. Nu este cu nimic mai slabă sau mai fragilă decât oricare altă jucătoare. A fost deja foarte departe, în fazele finale ale turneelor de Mare Şlem. Eu aş spune mai degrabă că, pur şi simplu, nu a fost ziua ei în acele finale. Dar va veni şi ziua ei. Pentru mine, este clar că, o jucătoare care atinge performanţele ei, reuşitele ei, este foarte puternică din punct de vedere mental. Este un lucru cert. Are un joc foarte solid şi bine pus la punct, are tot pachetul fizic. Va veni şi ziua ei. Va veni. Va încheia cu unul sau mai multe turnee de Mare Şlem", este convins Sumyk.

"Garbine şi Simona seamănă, dintr-un anumit punct de vedere. Sunt jucătoare care arată emoţia şi mie îmi place, chiar dacă asta înseamnă că este şi multă energie negativă şi se mai încing spiritele la on-court-coaching. Cred că este bine să le dai frâu - nu le ascunde, nu le ţine în tine, dar învaţă să canalizezi toată această energie. Dacă le negi pur şi simplu, nu ai făcut nimic. Mie îmi plac aceste jucătoare. Şi aste le şi face bine", trage concluzia Sumyk.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici