Anunţ important pentru românii care doresc să se meargă la Priştina pentru meciul echipei naţionale

Având în vedere situaţia din Kosovo, Federaţia Română de Fotbal a creat un grup de lucru la nivelul instituţiei şi a demarat un dialog cu Ministerul Afacerilor Externe, în ceea ce priveşte condiţiile de călătorie la Priştina, cu ocazia meciului echipei naţionale, informează frf.ro.

314 afișări
Imaginea articolului Anunţ important pentru românii care doresc să se meargă la Priştina pentru meciul echipei naţionale

Anunţ important pentru românii care doresc să se meargă la Priştina pentru meciul echipei naţionale

„Federaţia Română de Fotbal pune pe primul loc siguranţa tuturor celor implicaţi”, se menţionează în comunicarea FRF, care mai spune:

„Din acest motiv, pe lângă dialogul pe care l-a avut şi îl are în continuare cu MAE, FRF s-a adresat şi UEFA pentru a cere clarificări în ceea ce priveşte meciul pe care echipa naţională de fotbal îl va disputa în Kosovo, în preliminariile EURO 2024, pe 16 iunie 2023. Până la acest moment, nu s-a luat în calcul modificarea locului de desfăşurare a partidei.”

În ceea ce priveşte românii care vor face deplasarea pentru a asista la meciul de la Priştina, suporteri sau jurnalişti români, Ministerul Afacerilor Externe, prin Biroul de Legătură de la Priştina, a transmis o serie de recomandări:

Situaţia de securitate din Nordul Kosovo poate înregistra noi deteriorări în perioada imediat următoare.

Pentru cetăţenii români care doresc să se deplaseze în Kosovo, recomandăm ca intrarea pe spaţiu să se realizeze pe la frontiera cu Macedonia de Nord (Hani i Elezit – la nord de Skopje) sau cu Serbia (Merdare).

Nu recomandăm intrarea în Kosovo pe la Brnjak şi Jarinje, deoarece acestea pot fi blocate sau închise de către autorităţile kosovare cu sprijinul trupelor KFOR, dacă situaţia de securitate se va degrada semnificativ.

Suplimentar, recomandăm suporterilor români ca pe durata deplasării în Kosovo, în special la stadion, să nu scandeze sau să afişeze mesaje politice care pot conduce la reacţii din partea spectatorilor gazdă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici