Anunţ şocant în lumea fotbalului. Manchester City, exclusă două sezoane din Liga Campionilor

  • Manchester City va fi exclusă două sezoane din Liga Campionilor.
  • Clubul a primit şi o amendă în valoarea de 30 de milioane de euro
  • Aceste sancţiuni au venit după ce Manchester City a încălcat fairplay-ul financiar impus de UEFA
3316 afișări
Imaginea articolului Anunţ şocant în lumea fotbalului. Manchester City, exclusă două sezoane din Liga Campionilor

Manchester City, exclusă două sezoane din Liga Campionilor

Echipa de fotbal Manchester City va fi exclusă două sezoane din Liga Campionilor, după ce echipa a încălcat fairplay-ul financiar impus de UEFA.

Clubul Manchester City a fost suspendat din Liga Campionilor pentru următoarele două sezoane şi a primit şi o amendă în valoare de 30 de milioane de euro, după ce au fost găsite dovezi că nu a respectat regulamentul impus de UEFA şi a încălcat regulile de fairplay financiar.

Clubul a fost găsit vinovat de Comisia de Control Financiar a UEFA că a falsificat veniturile încasate din sponsorizări.

Ancheta a fost lansată după ce revista germană Der Spiegel a publicat o serie de emailuri şi documente care atestau faptul că patronul lui City, Şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan era cel care plătea anual sponsorizarea uriaşă de 67,5 de milioane de lire sterline, în numele companiei aeriene Etihad.

Într-un comunicat oficial, clubul Manchester City au anunţat că sunt „dezamăgiţi, dar deloc surprinşi” de decizia UEFA.

Oficialii lui City au mai spus că vor contesta decizia cât mai rapid cu putinţă.

Aceştia consideră că verdictul stabilit de UEFA nu este unul corect şi caută să îşi găsească dreptatea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

„Cazul a fost iniţiat de UEFA, anchetat de UEFA şi judecat de UEFA. Clubul va căuta o judecată imparţială cât mai rapid cu putinţă şi va începe formaţiunile la Tribunalul de Arbitraj Sportiv”, au scris oficialii lui City în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici