Anunţul aşteptat de toţi microbiştii. Fotbalul din Germania s-ar putea relua săptămâna viitoare

  • Angela Merkel a lăsat să se înţeleagă că mâine, 6 mai, ştirea despre repornirea competiţiei fotbalistice va fi confirmată oficial
  • Această mult aşteptată veste bună are însă şi o latură mai puţin plăcută: accesul suporterilor pe stadioane va rămâne interzis
  • Partidele, care vor fi urmărite doar la televizor, au fost denumite de presă ”meciuri-fantomă”
136 afișări
Imaginea articolului Anunţul aşteptat de toţi microbiştii. Fotbalul din Germania s-ar putea relua săptămâna viitoare

Anunţul aşteptat de toţi microbisti. Fotbalul din Germania s-ar putea relua săptămâna viitoare

Ţara care a dat lumii penultima campioană mondială a sportului rege s-ar putea bucura din nou de fotbal. Potrivit Reuters, Germania ar putea redeschide ”Bundesliga” din 15 mai, anunţul urmând să fie făcut oficial mâine, miercuri, 6 mai.

 Această veste bună pentru zecile de milioane de fani ai campionatului intern german apare în contextul planului de relaxare în trepte a restricţiilor impuse de epidemie, pe care autorităţile executive de la Berlin se pregătesc să-l implementeze, gradual şi adecvat, în toate landurile. De altfel, cancelarul Angela Merkel anunţa încă de săptămâna trecută că, în data de 6 mai, ”Bundestag”-ul va lua ”decizii foarte clare” pentru viitorul sportului în vremea corona-crizei! Astfel, după mai multe întrevederi cu liderii Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), proiecţia conducerii de la Berlin este ca sezonul fotbalistic să se încheie la ultimul termen contractual, în data de 30 iunie.

Şi totuşi, în ciuda repornirii competiţiei interne, iubitorii fotbalului nu-şi vor putea susţine echipele de suflet ca în vremurile bune şi normale, întrucât accesul suporterilor pe stadioane va rămâne, în continuare, interzis. Cu alte cuvinte, fanii celor 18 echipe îşi vor putea exprima euforia reîntâlnirii cu adrenalina din ”Bundesliga” doar la distanţă, prin vizionarea meciurilor la televizor sau pe internet. ”Consider că proiecţia în timp propusă de federaţia germană de fotbal este plauzibilă şi susţin reluarea competiţiei în mai”, a declarat ministrul de interne german, Horst Seehofer, citat de bild.de.

Foarte inventivă, presa de profil din Germania a consacrat deja o nouă sintagmă pentru aceste partide jucate fără spectatori: ”meciuri-fantomă”! Ultima partidă din Bundesliga s-a desfăşurat pe 11 martie, atunci când Borussia Moenchengladbach a învins-o pe FC Koln cu scorul de 2 – 1. Acel joc este considerat a fi primul meci-fantomă din istoria Bundesligii. La momentul întreruperii acesteia, clasamentul era dominat la limită de campioana autoritară a ultimelor 7 sezoane, Bayern Munchen! Potrivit specialiştilor nemţi, acesta ar putea fi unul dintre cele mai strânse finaluri de campionat din toate timpurile, întrucât echipa căpitanului Manuel Neuer are o concurenţă acerbă din partea eternei rivale Borussia Dortmund şi, mai nou, din partea lui RB Leipzig şi chiar a Borussiei Moenchengladbach. Iar dincolo de factorii fotbalistici şi criteriile competiţionale, ultimele 9 etape rămase de jucat se anunţă a fi unele cu totul neobişnuite, mai ales din cauza contextului Covid-19 care a virusat şi cel mai iubit sport de pe planetă, din Germania şi din România, unde sunt din ce în ce mai mulţi fani care urmăresc meciurile din Bundesliga!

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici