Aproximativ o sută de suporteri ai Oţelul Galaţi au protestat faţă de situaţia echipei

Aproximativ o sută de suporteri ai echipei de fotbal Oţelul Galaţi au protestat, duminică după-amiază, faţă de situaţia în care a ajuns echipa, aflată în insolvenţă, ei sperând că se vor găsi soluţii pentru ca gruparea să existe în continuare, dar cu un alt finanţator în locul lui Dan Adamescu.

237 afișări
Imaginea articolului Aproximativ o sută de suporteri ai Oţelul Galaţi au protestat faţă de situaţia echipei

Aproximativ o sută de suporteri ai Oţelul Galaţi au protestat faţă de situaţia echipei

Suporterii echipei s-au adunat pe treptele Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Galaţi, protestul fiind organizat de o facţiune a galeriei echipei de fotbal Oţelul Galaţi, Steel Boys, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aceştia au fluturat steaguri cu însemnele grupării de la malul Dunării, au cântat şi au scandat lozinci pentru susţinerea echipei favorite precum "Suntem noi, Oţelul suntem noi" sau "Oţelul nu moare".

De asemenea, suporterii au scandat lozinci împotriva celor pe care îi consideră principalii vinovaţi pentru situaţia în care a ajuns echipa, afişând chiar şi un banner cu mesajul "Stan-Borş-Adamescu. Groparii Oţelului" şi cântând "Ole-ole, ole-ola Oţelul e viaţa mea, Ole-ole, ole-ola Primăria nu ne vrea" sau "Adamescu, du-te, lasă-ne".

"Simt cea mai mare ură din viaţa mea faţă de cei care au distrus această echipă, începând cu Marius Stan (fostul preşedinte al clubului Oţelul, actualul primar al municipiului Galaţi - n.r.), apoi cu Adamescu (omul de afaceri care deţine Clubul Oţelul - n.r.) şi toţi cei care sunt. Sperăm să lase echipa liberă Adamescu, Marius Stan, care o fi. Se ceartă pe chestia asta; să lase echipa suporterilor, să o lase Galaţiului, aşa cum a fost până acum, indiferent de situaţia echipei, în liga a patra, a cincea, nu contează, dar să fie liberă, să scăpăm de toţi aceştia ca au avut atâţia bani. Şi dl. Adamescu a spus că investeşte în echipa aceasta şi nu a făcut nimic, cu toţii banii care erau. Să lase echipa, sunt atâţia care ar putea să o ia, dar până nu o lasă Adamescu, nu are cine să o ia", a declarat unul dintre liderii facţiunii Steel Boys.

De altfel, suporterii cred că salvarea echipei ar fi posibilă dacă într-o primă fază aceasta ar fi preluată de Primărie până când se va găsi un investitor.

"Pe cei din actuala conducere şi din vechea conducere îi considerăm vinovaţi pentru situaţia în care se află clubul. Rezolvarea este să vină noi investitori, foste legende care să vină să susţină echipa, îndepărtarea lui Adamescu şi preluarea de către Primărie", a spus un alt lider al facţiuniii Steel Boys.

Clubul de fotbal Oţelul Galaţi se află în insolvenţă, iar dacă planul de reorganizare judiciară nu va fi aprobat, clubul va intra în faliment. Pe de altă parte, anul acesta, la sfârşitul sezonului competiţional, echipa de fotbal a retrogradat pentru prima oară din 1991.

În plus, echipa ar urma să joace meciurile din liga secundă la Slobozia pentru că a fost evacuată de pe stadionul Oţelul din cauza datoriilor pe care le are de achitat către combinatul siderurgic ArcelorMittal, în valoare de aproximativ 500.000 de euro, reprezentând chiria din ultima perioadă pentru stadion şi pentru fostul sediu adminstrativ.

Echipa Oţelul Galaţi are probleme şi în ceea ce priveşte stadionul pe care îşi efectuează antrenamentele. Astfel, jucătorii se antrenează în prezent pe o jumătate de teren de fotbal al stadionului "Zoltan David" după ce unei persoane fizice i s-a retrocedat o parte din terenul de sport şi din tribună, persoană care şi-a delimitat proprietatea cu un gard. Echipa gălăţeană a fost campioana României în sezonul 2010/2011, în acelaşi sezon câştigând şi Supercupa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici