Arbitru de tenis şi jucători eliminaţi din tenis din cauza implicării în pariurile sportive

  • Un arbitru de tenis bulgar a fost interzis de către Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului după ce s-a descoperit că a pariat pe tenis.
  • Totodată ITIA a exclus pe viaţă doi jucători francezi, după o anchetă privind unele acuzaţii de trucare de meciuri care datează din 2014.
438 afișări
Imaginea articolului Arbitru de tenis şi jucători eliminaţi din tenis din cauza implicării în pariurile sportive

Sursa foto: Profimedia

Arbitrul bulgar a încălcat politica anticorupţie a sportului şi a fost pedepsit cu o suspendare de şase luni şi o amendă de 10.000 de dolari. Milanov a recunoscut că a plasat numeroase pariuri publice pe meciuri de tenis, inclusiv pe unul pe care îl arbitra. Aceasta a fost una dintre cele mai recente controverse care au zguduit lumea tenisului, după ce mai mulţi jucători au fost depistaţi pozitiv cu substanţe interzise în ultima vreme.

Milanov a recunoscut că a încălcat secţiunea D.1.a din TACP 2022: "Nicio persoană implicată nu poate paria, direct sau indirect, pe rezultatul sau pe orice alt aspect al unui eveniment sau al oricărei alte competiţii de tenis."

Oficialul a fost suspendat începând cu data de 15 noiembrie 2022 până la 14 mai 2023. Milanov nu are voie să oficieze sau să meargă la niciun eveniment de tenis care a fost aprobat sau sancţionat de organizaţiile care guvernează tenisul în această perioadă.

În acelaşi timp, doi jucători francezi au fost excluşi pe viaţă din tenis după o anchetă privind unele acuzaţii de trucare de meciuri care datează din 2014.

Mick Lescure, în vârstă de 29 de ani, a fost numărul 487 mondial în perioada sa de vârf, a fost dovedit că a câştigat bani, trucând unele meciuri. El a fost găsit vinovat de opt infracţiuni separate şi a fost amendat cu 40.000 de dolari. Jules Okala, în vârstă de 25 de ani, a fost găsit vinovat de şapte infracţiuni separate şi amendat cu 15.000 de dolari.

Ambii jucători au fost excluşi pe viaţă din acest sport în urma anchetei. ITIA a emis o declaraţie pe această temă:

"Sancţiunile înseamnă că ambilor jucători le este interzis permanent să joace sau să participe la orice eveniment de tenis sancţionat de organismele de conducere ale tenisului".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici