Arbitrul Marius Martiş rămâne în arest

Arbitrul focşănean Marius Martiş, arestat preventiv pentru complicitate la luare şi dare de mită, rămâne în arest după ce magistraţii Tribunalului Argeş au respins luni ca neîntemeiată cererea de eliberare provizorie sub control judiciar depusă de acesta la sfârşitul săptămânii trecute.

12 afișări
Imaginea articolului Arbitrul Marius Martiş rămâne în arest

Arbitrul Marius Martiş rămâne în arest (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Marius Martiş a fost adus, luni, la Tribunalul Argeş, încătuşat şi sub escortă.

În cadrul şedinţei, avocatul lui Martiş a cerut cercetarea arbitrului în stare de libertate, motivând că acesta nu prezintă pericol social şi precizând că clientul său va respecta toate măsurile pe care judecătorii le vor stabili.

Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Argeş, magistraţii au respins ca neîntemeiată cererea de eliberare provizorie sub control judiciar depusă de Marius Martiş, astfel că acesta rămâne în arest.

Avocaţii pot contesta decizia magistraţilor în termen de 24 de ore de la pronunţare, recursul urmând să se judece la Curtea de Apel Piteşti.

De asemenea, avocaţii fostului arbitru de fotbal Ionică Serea, arestat preventiv pentru luare de mită în acelaşi dosar, au depus, luni, la Tribunalul Argeş, o cerere de liberare provizorie sub control judiciar, judecarea acesteia fiind programată pentru 12 mai.

Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Argeş, decizia nu va fi definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare.

Tot luni, finanţatorul FC Argeş Cornel Penescu şi fostul director al societăţii PIC Liviu Făcăleaţă au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, de către procurorii anticorupţie, în dosarul în care au fost arestaţi preventiv fostul arbitru Ionică Serea şi arbitrul de Liga I Marius Martiş.

În 7 mai, Marius Martiş a depus la Tribunalul Argeş, o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar.

În 30 aprilie, arbitrul de fotbal de Liga I Marius Martiş şi fostul arbitru Ionică Serea au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie, apoi arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, de judecătorii Tribunalului Argeş. Ionică Serea a fost arestat preventiv pentru luare de mită, în timp ce arbitrul de Liga I de fotbal, Marius Martiş, a fost arestat preventiv pentru complicitate la dare şi luare de mită.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 18 martie 2009, Ionică Serea, în calitate de arbitru de fotbal în cadrul Comisiei centrale a arbitrilor - organism al FRF, a primit suma de 21.000 de dolari de la Gheorghe Cornel Penescu, prin intermediul lui Martiş Marius Marian şi a lui Făcăleaţă Liviu Ilie, directorul societăţii PIC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici