Arbitrul Pedro Proenca şi-a anunţat retragerea din activitate

Arbitrul Pedro Proenca, în vârstă de 44 de ani, care a condus la centru finala Euro-2012 şi pe cea a Ligii Campionilor tot în 2012, a anunţat, joi, la Lisabona, că se retrage din activitate.

63 afișări
Imaginea articolului Arbitrul Pedro Proenca şi-a anunţat retragerea din activitate

Arbitrul Pedro Proenca şi-a anunţat retragerea din activitate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vă anunţ că mi-am încheiat activitatea. Oboseala provocată de o activitate atât de solicitantă fizic şi psihic, precum şi faptul că mi-am atins obiectivele, au contat în luarea acestei decizii", a declarat Proenca într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Federaţiei Portugheze de Fotbal.

Pedro Proenca a precizat că s-a hotărât de şase luni să se retragă din activitatea de arbitru.

Prezent la Cupa Mondială din 2014, Proenca se afla printre favoriţii pentru a arbitra finala turneului, însă în cele din urmă la meciul dintre Germania şi Argentina a fost delegat italianul Nicola Rizzoli.

Născut la Lisabona la 3 noiembrie 1970, Pedro Proenca, arbitru FIFA din 2003, a condus la centru aproximativ 100 de meciuri internaţionale. Printre partidele arbitrate de el se numără şi Grecia - România, disputat la 15 noiembrie 2013, scor 1-3, în turul barajului de calificare la CM-2014, şi Legia Varşovia - Steaua, disputat la 27 august 2013, scor 2-2 în manşa secundă a play-off-ului Ligii Campionilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici