Arena Stade de France, păzită de 1.200 de agenţi de securitate pe perioada Euro 2016

Prim-ministrul Manuel Valls a anunţat că Franţa va menţine starea de alertă ridicată pe perioada Campionatului European de Fotbal. 2,5 milioane de spectatori sunt aşteptaţi la cele 51 de meciuri de la Euro 2016, competiţie care se va desfăşura în perioada 10 iunie-10 iulie.

731 afișări
Imaginea articolului Arena Stade de France, păzită de 1.200 de agenţi de securitate pe perioada Euro 2016

Arena Stade de France, păzită de 1 200 de agenţi de securitate pe perioada Euro 2016 (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Prim-ministrul Franţei, Manuel Valls, a anunţat, miercuri, că starea de alertă anti-teroristă se va prelungi în lunile iunie şi iulie. Măsura a fost luată pentru a asigura securitatea la Campionatul European de fotbal, competiţie care va începe pe 10 iunie, cu meciul Franţa-România, partidă care se va disputa pe Stade de France.

"Avem în faţă un eveniment mare, care trebuie să se desfăşoare în condiţii de securitate şi care, în acelaşi timp, trebuie să fie şi un motiv de sărbătoare. Starea de alertă nu poate fi menţinută permanent, dar cu ocazia unor astfel de evenimente, trebuie să o prelungim", a declarat prim-ministrul Manuel Valls pentru postul de radio, France Info.

Anunţul făcut de prim-ministrul Franţei, Manuel Valls, oferă puteri maxime poliţiei şi forţelor speciale de securitate. Astfel, poliţiştii au dreptul să facă percheziţii în case, să reţină suspecţi sau să îi plaseze pe aceştia sub arest la domiciliu. Franţa a intrat în starea de alertă după ce 130 de oameni au murit în urma multiplelor atentate teroriste care au avut loc în capitala Paris. Pe data de 13 noiembrie 2015, teroriştii au încercat să pătrundă pe Stade de France, arenă pe care se va desfăşura meciul de deschidere al Campionatului European, Franţa-România.

Franţa a anunţat măsuri de securitate fără precedent pe stadioanele pe care se vor juca meciurile de la Euro 2016. Arena Stade de France va fi păzită în permanenţă de 1 200 de agenţi de securitate, în timp ce pe restul stadioanelor vor fi prezenţi în medie 900 de agenţi de securitate, 200 de voluntari şi 80 de medici.

Franţa estimează că la cele 51 de meciuri de la Campionatul European de fotbal vor asista 2,5 milioane de spectatori. Turneul la care este calificată şi naţionala României se va disputa pe 10 stadioane. Mai mult, în apropierea arenelor vor fi amenajate şi locaţii pentru fanii care nu şi-au putut cumpăra bilete.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici