Argăseală: O diminuare a contractului din drepturile TV ar da peste cap activitatea cluburilor

Preşedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat, vineri, că Adunarea Generală a LPF a respins propunerea ISB deoarece o diminuare a contractului din drepturile TV "ar da peste cap" activitatea cluburilor din Liga I.

57 afișări
Imaginea articolului Argăseală: O diminuare a contractului din drepturile TV ar da peste cap activitatea cluburilor

Valeriu Argăseală (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Orice leu sau euro intră în contului unui club, nu e vorba numai de Steaua, contează. Pentru Steaua e procentul mai mic, pentru că are bugetul mai mare. Dar pentru cluburile mai mici aceşti bani sunt foarte importanţi. Iar pe criza asta dacă mai şi scădem nişte bani pe care cluburile i-au luat în calcul pentru stabilirea bugetului, atunci le dă peste cap tot bugetul. Oamenii şi-au calculat sumele de transfer, salarizările, iar dacă în cursul derulării contractului ar interveni modificarea asta (n.r. - diminuarea valorii contractului pentru drepturile TV), atunci ar da peste cap activitatea cluburilor", a spus Argăseală.

Adunarea Generală a LPF a respins, vineri, propunerea companiei ISB de diminuare a contractului privind drepturile TV ale meciurilor din primul eşalon, cu 13 voturi la 1.

Conform contractului în vigoare, la 15 iunie ISB trebuie să achite 17 milioane de euro ligii, reprezentând prima tranşă din valoarea drepturilor TV pentru sezonul 2015/2016, în caz contrar contractul cu firma din Malta va fi reziliat.

Dacă înţelegerea cu ISB va fi ruptă, companiile RCS-RDS şi Telekom sunt dispuse să le oferă cluburilor între 25 şi 28 de milioane de euro pe sezon pentru preluarea în comun a drepturilor TV ale meciurilor din Liga I.

"Am primit o ofertă scrisă din partea companiei RCS-RDS privind drepturile TV. Oferta RCS este făcută împreună cu Dolce. Cred că au primit-o toate cluburile din Liga I. Este o propunere care se întinde pe patru ani, cu o valoare cuprinsă între 25 şi 28 de milioane de euro pe sezon. Fără discuţie, este o propunere mult mai avantajaoasă decât ceea ce ne-a oferit ISB-ul", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, conducătorul unui club din Liga I.

Compania Intel Sky Broadcast (ISB) din Malta, deţinătoarea drepturilor TV pentru Liga I, a cerut, la 26 mai, în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din primul eşalon, în sezonul viitor. ISB a propus reducerea cu aproximativ 6 milioane de euro a sumei pe care o are de plătit anual către grupările din Liga I, fiind dispusă să achite numai 21,5 milioane de euro pentru sezonul 2015/2016.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, la 4 martie 2014, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal trebuie să încaseze de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon, în cei cinci ani. La această sumă se adaugă un milion de euro pentru Cupa Ligii. În plus, LPF primeşte o sumă egală cu 20 la sută din veniturile nete din publicitate, care vor fi obţinute de către televiziunile ce transmit meciurile din Liga I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici